ΑΘΗΝΑ
20:45
|
09.05.2024
Λιωμένο μέταλλο και συντρίμμια έπεσαν σαν βροχή γύρω από το εργοστάσιο μετά την έκρηξη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη Δευτέρα, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 13 τραυματίστηκαν από έκρηξη στο εργοστάσιο μετάλλων I. Schumann & Co. στο Μπέντφορντ του Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Λιωμένο μέταλλο και συντρίμμια έπεσαν βροχή γύρω από το εργοστάσιο μετά την έκρηξη, καπνό από την οποία υψώθηκε ψηλά στον ουρανό. Οι εκπρόσωποι της I. Schumann & Co. δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν ακόμη τα αίτια του συμβάντος, το οποίο προκάλεσε επίσης σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

«Θα συνεργαστούμε με ερευνητές για να βρούμε απαντήσεις», δήλωσαν, τονίζοντας ότι η εταιρεία εστιάζει πλέον στην υποστήριξη των πρώτων ομάδων που έφτασαν στη σκηνή για να βοηθήσουν τους υπαλλήλους της.

Multiple people injured at manufacturing plant - ABC30 Fresno

Οι τραυματίες λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη σε τοπικά νοσοκομεία. Ο αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Όουκγουντ, Μπράιν ΝτιΡόκο, εξήγησε ότι τουλάχιστον ένας από τους τραυματίες ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

«Οι εργάτες περπατούσαν ως επί το πλείστον τραυματισμένοι. Πολλοί υπάλληλοι πρέπει να είναι σοκαρισμένοι«», ανέφερε ο ΝτιΡόκο, ενώ διευκρίνισε ότι ο από την έκρηξη σκοτώθηκε ένας 46χρονος άνδρας.

13 injured in explosion at Ohio manufacturing plant

«Είχα επιθεωρήσει τον χώρο στο παρελθόν και τον βρήκα ασφαλή. Παρόλα αυτά υπάρχει πάντα ένας εγγενής κίνδυνος αφού είναι χυτήριο, όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν με λιωμένο μέταλλο» επισήμανε.

Η έκρηξη έγινε περίπου 112 χλμ βορειοδυτικά της Ανατολικής Παλαιστίνης, στο Οχάιο, όπου ένα τρένο φορτωμένο με τοξικά χημικά εκτροχιάστηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, προκαλώντας πυρκαγιά που δημιούργησε ένα σύννεφο καπνού πάνω από την πόλη και ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να φύγουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Πεθαίνοντας μόνος σε ένα παγκάκι στην Πανόρμου…

Panama Papers: Πέθανε ο βασικός κατηγορούμενος Ραμόν Φονσέκα

Εργατικό δυστύχημα στην Ορεστιάδα: Νεκρός 50χρονος που καταπλακώθηκε από μηχάνημα

Σχέδια κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά του Ισραήλ καταστρώνουν οι Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα