ΑΘΗΝΑ
18:26
|
03.05.2024
Λεωφορείο που μετέφερε μετανάστες από τη Βενεζουέλα, την Κολομβία και την Κεντρική Αμερική συνετρίβη στο κεντρικό Μεξικό, σκοτώνοντας 17 ανθρώπους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λεωφορείο που μετέφερε μετανάστες από τη Βενεζουέλα, την Κολομβία και την Κεντρική Αμερική συνετρίβη στο κεντρικό Μεξικό, σκοτώνοντας 17 ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι στην Πολιτεία Πουέμπλα τη Δευτέρα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο το απόγευμα της Κυριακής, καθώς το λεωφορείο με 45 επιβάτες κατευθυνόταν βόρεια, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της Πουέμπλα, Χούλιο Χουέρτα.

«Δεκαπέντε άνθρωποι τη στιγμή του δυστυχήματος έχασαν τη ζωή τους», είπε σε συνέντευξη Τύπου. Άλλοι 15 νοσηλεύτηκαν, δύο από τους οποίους πέθαναν αργότερα, πρόσθεσε. Άλλοι πέντε παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

Το λεωφορείο, όχημα μιας ιδιωτικής γραμμής λεωφορείων που ονομάζεται Tours Turisticos Medina, ταξίδευε από τη συνοριακή πόλη Ταπατσούλα στο νότιο Μεξικό προς την Πόλη του Μεξικού όταν ανατράπηκε, σύμφωνα με την τοπική εισαγγελία που μετέφερε τα πτώματα από το σημείο.

Ο οδηγός του λεωφορείου και ο συνοδηγός του ήταν μεταξύ των νεκρών, πρόσθεσε το γραφείο.

Οι αξιωματούχοι της πολιτείας Πουέμπλα δεν διευκρίνισαν πόσοι από τους νεκρούς και τους τραυματίες ήταν μετανάστες και το ινστιτούτο μετανάστευσης του Μεξικού δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα των ΜΜΕ για σχόλιο. Οι μετανάστες συχνά ακολουθούν επικίνδυνες διαδρομές για να διασχίσουν το Μεξικό στο δρόμο τους προς τα σύνορα των ΗΠΑ.

Ένας 56χρονος Κολομβιανός είναι μεταξύ των νεκρών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας. Στους επιζώντες περιλαμβάνονται δύο άνδρες και μια γυναίκα επίσης από την Κολομβία, που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Πουέμπλα και ένας άνδρας που δεν τραυματίστηκε, ο οποίος παραδόθηκε στις μεταναστευτικές αρχές στη γειτονική πολιτεία της Οαχάκα.

Μεξικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το λεωφορείο συνετρίβη, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Εικόνες που δημοσιεύθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό Milenio έδειχναν τμήματα του λεωφορείου να έχουν παραμορφωθεί από τη σύγκρουση.

Την περασμένη εβδομάδα, δεκάδες μετανάστες σκοτώθηκαν στον Παναμά όταν το λεωφορείο με το οποίο ταξίδευαν έπεσε σε γκρεμό, σηματοδοτώντας το χειρότερο μεταναστευτικό ατύχημα στην ιστορία της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κένυα: Καταφθάνει κυκλώνας

Boeing mafia;

Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην παραλία λόγω ισχυρών ανέμων

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα