ΑΘΗΝΑ
02:56
|
03.05.2024
Υιοθετήθηκε από τους θείους της, μετά από τεστ DNA που έγινε στο νοσοκομείο που φιλοξενούνταν η μικρή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μωράκι που γεννήθηκε κάτω από τα ερείπια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στη Συρία, και το μόνο μέλος της οικογένειάς της που επέζησε από τον φονικό σεισμό, υιοθετήθηκε, τελικά, από τη θεία και τον θείο της.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν προσφερθεί να υιοθετήσουν το νεογέννητο, το οποίο ήταν ακόμα συνδεδεμένο με τη μητέρα της μέσω του ομφάλιου λώρου, όταν διασώθηκε. Η μικρή έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από τεστ γενετικού υίκού (DNA), που επιβεβαίωσε ότι η θεία της ήταν συγγενής της εξ’ αίματος.

Οι γιατροί είπαν ότι το βράφος είναι καλά στην υγεία του.

Η θεία και ο θείος της την υιοθέτησαν και την ονόμασαν Αφράα, από το όνομα της μητέρας της η οποία πέθανε στον σεισμό μαζί με τον πατέρα της και τα τέσσερα αδέλφια της. Μια μέρα μετά την εισαγωγή του βρέφους στο νοσοκομείο, οι υπάλληλοι εκεί το φώναζαν «Άγια» που στα αραβικά σημαίνει «σημάδι από τον Θεό» ή «θαύμα».

«Είναι ένα από τα παιδιά μου τώρα», είπε ο εξ αγχιστείας θείος της, Χαλίλ αλ-Σαουάντι. «Δεν θα κάνω διάκριση μεταξύ εκείνης και των παιδιών μου».

Ένα βίντεο της διάσωσής της λίγο μετά τον σεισμό έγινε viral στα social media.

Δραματικά πλάνα δείχνουν έναν άνδρα να απομακρύνεται τρέχοντας από τα συντρίμμια καθώς κρατούσε το καλυμμένο με σκόνη βρέφος στην αγκαλιά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νεογέννητο παιδί βρισκόταν κάτω από ένα κτίριο, το οποίο είχε καταρρεύσει δέκα ώρες πριν, και οι γιατροί είπαν ότι έφτασε στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση, με μώλωπες και κοψίματα σε όλο του το σώμα.

Για μέρες, ο θείος της ανησυχούσε ότι κάποιος μπορεί να την απαγάγει και την επισκεπτόταν τακτικά στο νοσοκομείο.

«Ήταν λυπηρό και κάποιες νοσοκόμες έκλαιγαν» όταν την πήραν από το νοσοκομείο, είπε ο Δρ Χάνι Μααρούφ, που φρόντιζε την Αφράα από τότε που μεταφέρθηκε εκεί. Πρόσθεσε ότι το κοριτσάκι ήταν πολύ καλά στην υγεία του όταν πήρε εξιτήριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα