ΑΘΗΝΑ
14:01
|
06.05.2024
«Δίχως τέτοια τεχνολογία η χώρα θα πασχίζει στο μέλλον να  ανταγωνιστεί σε διεθνές επίπεδο» κατέθεσε στη βουλή στέλεχος της ΒΤ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία μίας βρετανικής εκδοχής του αμερικανικού διαλογικού προγράμματος Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) ChatGPT ζήτησε σήμερα καταθέτοντας σε αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων στο Λονδίνο ο επικεφαλής της British Telecom σε θέματα Τ.Ν. και δεδομένων, Άντριαν Τζόζεφ.

Ο Τζόζεφ κάλεσε την κυβέρνηση να αυξήσει τις δαπάνες για την έρευνα σε τεχνολογίες πληροφορικής αιχμής όπως είναι ο τομέας της Τ.Ν. προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση το Ηνωμένο Βασίλειο θα χάσει πολύτιμο χρόνο αλλά και το προβάδισμα στις εξελίξεις.

Πρότεινε «εθνικές επενδύσεις σε διαλογικά μοντέλα Τ.Ν. απέναντι στον ανταγωνισμό από τα αντίστοιχα αμερικανικά ChatGPT, Bing Chat (της Microsoft) και το Bard της Google.

«Δίχως τέτοια τεχνολογία η χώρα θα πασχίζει στο μέλλον να  ανταγωνιστεί στο μέλλον σε διεθνές επίπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Νομίζουμε πως υπάρχει κίνδυνος εμείς στο ΗΒ να μείνουμε πίσω από τις μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας και πιθανώς από την Κίνα και  να μείνουμε πίσω σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κ.λπ. Πρόκειται για μία τεράστια κούρσα που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό αλλά μόλις τελευταία άρχισε να ανεβαίνει η θερμοκρασία».

Η πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, Γουέντι Χολ, συμφώνησε με την ανάγκη να αναπτυχθεί ένα βρετανικό πρόγραμμα αντίστοιχο με το ChatGPT, εκτιμώντας πως εάν δε γίνει «τότε θα γίνουμε μία χώρα βιομηχανίας υπηρεσιών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ε.Ε. τερματίζει τη διαδικασία κράτους δικαίου κατά της Πολωνίας

Ελληνική Λύση: Να ακυρωθεί η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Δέκα χρόνια από τη σφαγή της Οδησσού: Όταν ο φασισμός επιβλήθηκε με αίμα και ατσάλι

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα