ΑΘΗΝΑ
22:13
|
06.06.2023
Ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε τον Μάνο Δασκαλάκη ως «ένα εντελώς αναξιόπιστο πρόσωπο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε μήνυση για ψευδή κατάθεση σε βάρος του Μάνου Δασκαλάκη κάνοντας λόγο για εντελώς αναξιόπιστο μάρτυρα.

«Καταθέτω δικόγραφο που έχει χαρακτήρα μηνύσεως. Όπως προέκυψε από τη διαδικασία η κατάθεση του Δασκαλάκη ήταν ψευδής. Υιοθέτησε το βούλευμα και η δήλωση του αυτή είναι ψευδής. Στο 16-9 υπόμνημα του χαρακτηρίζει έωλο επιστημονικά το συμπέρασμα της ψυχολόγου κ. Σαββόγλου. Άρα είναι ψευδής η δήλωση του ότι υιοθετεί το βούλευμα στο σύνολό του, που στηρίζεται στην έκθεση της κ. Σαββογλου και αποδίδει κίνητρο στην κατηγορούμενη» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Η εν λόγω πραγματογνώμονας είχε συναντήσει και τη μητέρα του παιδιού και τον κ. Δασκαλάκη και είχε συμπεριλάβει στα συμπεράσματα που παρέδωσε στην δικαστική λειτουργό τα ψυχολογικά προφίλ των δύο γονέων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης στάθηκε και στα όσα κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης για το εικαζόμενο κίνητρο της Ρούλας Πισπιρίγκου τονίζοντας πως «για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου απέδωσε κίνητρο στην κατηγορούμενη για το θάνατο της Τζωρτζίνας. Υπάρχει μια σειρά τοποθετήσεων του που δεν έχει καμία σχέση με όσα είπε στο δικαστήριο, ούτε στις ανακρίτριες, ούτε και στην αίτηση διαζυγίου του. Ο μάρτυρας εικάζει ότι το κίνητρο της απόπειρας ήταν η εκδίκηση επειδή της είχε ζητήσει διαζύγιο.

Για την ανθρωποκτονία εικάζει ξανά ότι υπάρχει διπλό κίνητρο, είτε το διαζύγιο που της ζήτησε, είτε η τετραπληγία του παιδιού. Ήταν ψευδής ο ισχυρισμός του ότι γύρισε για χάρη της Τζωρτζίνας στο σπίτι. Μας είπε ότι την υποκρισία του δεν είχε αντιληφθεί η κατηγορούμενη, αλλά αυτό τον φέρνει αντιμέτωπο με το κίνητρο που αποδίδει στην κατηγορούμενη, εφόσον δεν είχε λόγο να πιστεύει πως θα την εγκαταλείψει», πρόσθεσε ο γνωστός δικηγόρος.

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας σχολίασε πως το κίνητρο ότι ήθελε να «ξεφορτωθεί» το παιδί λόγω της τετραπληγίας του δεν μπορεί να σταθεί, αφού ήταν όπως ανέφερε ο κ. Δασκαλάκης άψογη μάνα και συνεχώς πάνω από τα παιδιά της.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης το δικαστήριο θα κρίνει και την παράταση της προσωρινής κράτησης της κατηγορούμενης για την υπόθεση της Τζωρτζίνας που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου. Πάντως, η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενη και για την υπόθεση των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η εφαρμογή Flood Hub προειδοποιεί για πλημμύρες

Κουτσούμπας: Δεν είναι πράσινος ο καπιταλισμός

Νίκη της Ν.Δ. βλέπει στις εκλογές ο Μητσοτάκης

Ενδείξεις υπεξαίρεσης χρήματος και απιστίας σε 40 από τις 100 ΜΚΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα