ΑΘΗΝΑ
22:44
|
03.05.2024
Καταδικάζει ο ΟΗΕ και ζητά εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας του 2015.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις άνδρες, με καταγωγή από τη Σενεγάλη, μέλη των ειρηνευτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν χτύπησε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο κεντρικό Μαλί, χθες Τρίτη, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Η επίθεση είχε στόχο μια αυτοκινητοπομπή ανεφοδιασμού κοντά στο χωριό Σονγκόμπια, ανέφερε σε δήλωση η Πολυδιάστατη Αποστολή Ολοκληρωμένης Σταθεροποίησης των Ηνωμένων Εθνών στο Μάλι, γνωστή ως MINUSMA.

Σε δηλώσεις τους, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασαν σθεναρά την επίθεση κάνοντας λόγο για επιθέσεις που, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μπορεί να χαρακτηριστούν εγκλήματα πολέμου.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας κάλεσαν τη μεταβατική κυβέρνηση του Μαλί να ερευνήσει γρήγορα την επίθεση με την υποστήριξη της MINUSMA και να προσαγάγει τους δράστες στη δικαιοσύνη.

Το Συμβούλιο εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του για την κατάσταση ασφαλείας στην αφρικανική χώρα και τη διεθνική διάσταση της τρομοκρατικής απειλής στην περιοχή του Σαχέλ, υπογραμμίζοντας ότι η ειρήνη στην περιοχή δεν θα επιτευχθεί χωρίς συνδυασμό πολιτικών προσπαθειών και οικοδόμησης ειρήνης και ανάπτυξης που να ωφελούν όλες τις περιοχές του Μαλί, και ζήτησε εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας του 2015.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα