ΑΘΗΝΑ
01:04
|
05.05.2024
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην Καλλιθέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι της Green Properties Design and Construction, καταγγέλλοντας πως η εταιρεία προχώρησε σε ομαδικές απολύσεις εργαζομένων με μπλοκάκι.

Υπό το βλέμμα δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. και της ΟΠΚΕ, οι συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην Καλλιθέα, έκαναν λόγο για εργοδοτική τρομοκρατία και κλιμάκωση της επίθεσης εναντίον τους, καταγγέλλοντας ότι η εργοδοσία επιδιώκει ατομικές διαπραγματεύσεις κόντρα στην συλλογική διεκδίκηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων επιδιώκοντας να επιβάλει συνθήκες «εργασιακής ζούγκλας».

Σύμφωνα με το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, που κήρυξε διευκολυντική στάση εργασίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση, η εταιρεία, που ειδικεύεται στις «πράσινες» κατοικίες, απέλυσε μισθωτούς μηχανικούς που είχαν συμμετάσχει σε συλλογική διεκδίκηση, συνυπογράφοντας κοινό υπόμνημα με στοιχειώδη εργασιακά αιτήματα, όπως αυξήσεις μισθών, κατάργηση της «ομηρίας» με τις μηνιαίως ανανεούμενες ατομικές συμβάσεις, έγκαιρη πληρωμή του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών, τήρηση των αδειών και του ωραρίου.

Το κείμενο με τα αιτήματα υποβλήθηκε στην εργοδοσία στις 20 Ιανουαρίου, ενώ στο τέλος του μήνα, οι 11 από τους 23 υπογράφοντες ενημερώθηκαν ότι η σύμβασή τους δεν θα ανανεωθεί.

Η επιχείρηση, που διαθέτει γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Κύπρο και αντιπροσωπεία στο Λος Αντζελες, ισχυρίζεται ότι οι απολύσεις έγιναν στο πλαίσιο περικοπών, εξαιτίας του μειωμένου κύκλου εργασιών της εταιρείας και κάνει λόγο για «κακόβουλες επιθέσεις από τρίτους, οι οποίοι διατείνονται ότι η εταιρεία μας προέβη σε εκδικητικές απολύσεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα