ΑΘΗΝΑ
02:56
|
27.04.2024
«Παρά την αστάθεια της διεθνούς κατάστασης, η Ρωσία και η Κίνα κινούνται πάντα προς τη διαμόρφωση ενός πολυπολικού κόσμου ενάντια σε πολιτικές ηγεμονισμού».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής του γραφείου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, Γουάνγκ Γι, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα.

«Ανεξάρτητα από τη θέση που κατέχω, θα εργαστώ για να εμβαθύνω τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κίνας. Παρά την αστάθεια της διεθνούς κατάστασης, η Ρωσία και η Κίνα κινούνται πάντα προς τη διαμόρφωση ενός πολυπολικού κόσμου ενάντια σε πολιτικές ηγεμονισμού», ανέφερε ο Κινέζος διπλωμάτης στις δηλώσεις που ακολούθησαν την συνάντηση.

«Φέτος είναι η πρώτη χρονιά για την ολοκληρωμένη εφαρμογή του πνεύματος του 20ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και θα επιδιώξουμε σταθερά μια ανεξάρτητη και αυτοδύναμη εξωτερική πολιτική. Στο μέλλον, θα εφαρμόσουμε στρατηγικές διαφάνειας με πνεύμα αμοιβαίου οφέλους και κέρδους. Θα ανοίξουμε νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη συνεργασίας όχι μόνο με τη Ρωσία, αλλά και με όλες τις χώρες του κόσμου και θα εμπλουτίσουμε την ουσία της αλληλεπίδρασης με όλους τους εταίρους», πρόσθεσε.

«Αντιμετωπίζοντας την επιστροφή μεμονωμένων χωρών στη σκέψη του Ψυχρού Πολέμου και τη δημιουργία της ψευδούς θέσης «δημοκρατία εναντίον αυταρχισμού», η Κίνα και η Ρωσία, μαζί με άλλες χώρες, έχουν σταθερά προωθήσει έναν πολυπολικό κόσμο και τον εκδημοκρατισμό των διεθνών σχέσεων και αντιτάσσονται σθεναρά σε λογικές ηγεμονισμού και σε έναν νέο ψυχρό πόλεμο. Οι σινοροωσικές σχέσεις, οι οποίες βασίζονται στη μη ευθυγράμμιση, τη μη αντιπαράθεση και δεν στοχεύουν τρίτες χώρες, είναι σταθερές σαν βράχος, ψύχραιμες και δεν φοβούνται  τρίτους, είναι σταθερή σαν βράχος, ήρεμη και προκλητική και δεν φοβούνται ούτε τις αλλαγές στη φορά του ανέμου, ούτε τα σύννεφα», τόνισε ο Γουάνγκ Γι.

Αργότερα σήμερα, ο Κινέζος αξιωματούχος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, αναμένεται να γίνει δεκτός στο Κρεμλίνο από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Χθες ο Γουάνγκ Γι, συναντήθηκε και με τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ, με το κοινό ανακοινωθέν της συνάντησης να αναφέρει ότι η Μόσχα και το Πεκίνο συμφώνησαν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν κάθε μορφή μονομερούς εκφοβισμού.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι τα δύο μέρη συζήτησαν την τρέχουσα διεθνή στρατηγική κατάσταση και εξέφρασαν την πρόθεσή τους να αντισταθούν σε κάθε μορφή μονομερούς εκφοβισμού και να προωθήσουν τον εκδημοκρατισμό των διεθνών σχέσεων και ένα μοντέλο πολυπολικού κόσμου.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, τονίστηκε επίσης η ανάγκη για αποφασιστική διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και η κοινή θέση των δύο χωρών ενάντια σε όποια ψυχροπολεμική νοοτροπία προωθείται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα