ΑΘΗΝΑ
18:49
|
02.05.2024
Συνδικαλιστές καταγγέλλουν επικίνδυνες αποφάσεις για μείωση του κόστους μεταφορών τόσο από Δημοκρατικούς όσο και από Ρεπουμπλικάνους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν και ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντάλλαξαν κατηγορίες μετά τον εκτροχιασμό τρένου που μετέφερε τοξικά υλικά στην πόλη της Ανατολικής Παλαιστίνης του Οχάιο, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, με αποτέλεσμα μια τεράστια οικολογική καταστροφή και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην πόλη, χθες Τετάρτη, ο Τραμπ είπε ότι οι κάτοικοι βιώνουν μια «μεγάλη προδοσία» και κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι απέτυχε να δώσει μια σοβαρή απάντηση μετά το ατύχημα της 3ης Φεβρουαρίου που προκάλεσε φόβους για μόλυνση του αέρα και του νερού.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν απάντησε, επισημαίνοντας ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του Τραμπ, η κυβέρνηση απέσυρε τα ρυθμιστικά πρότυπα που απαιτούσαν τα τρένα που μεταφέρουν επικίνδυνα υλικά να είναι εξοπλισμένα με πιο εξελιγμένα συστήματα πέδησης.

«Οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου και οι πρώην αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ οφείλουν στην Ανατολική Παλαιστίνη μια συγγνώμη που τους άφησαν έκθετους στους λομπίστες της σιδηροδρομικής βιομηχανίας όταν διέλυσαν την προστασία των σιδηροδρομικών μεταφορών που προβλέπονταν από την κυβέρνηση Ομπάμα-Μάιντεν», δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς, αναφερόμενος στα βήματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης. του Δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα, υπό τον οποίο ο Μπάιντεν διετέλεσε αντιπρόεδρος.

Συνδικαλιστές των εργαζόμενων στους σιδηρόδρομους καταγγέλλουν ότι ο εκτροχιασμός – και οι ανησυχίες για την ασφάλεια που προκύπτουν – είναι αντιπροσωπευτικά δείγματα των τάσεων που προωθούνται από τις σιδηροδρομικές εταιρείες, τόσο υπό Δημοκρατική όσο και υπό Ρεπουμπλικανική διακυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των χαλαρών ρυθμιστικών προτύπων και του ελλειπούς εργατικού δυναμικού.

Σε επιστολή του προς την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Σιδηροδρόμων μετά τη συντριβή, ο πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου Μεταφορών AFL-CIO προέτρεψε για «μεγαλύτερη ομοσπονδιακή εποπτεία» των σιδηροδρομικών λειτουργιών.

«Για πάρα πολύ καιρό, οι εργαζόμενοι στις εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές και τα συνδικάτα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για επικίνδυνες πρακτικές μείωσης του κόστους στον κλάδο των εμπορευματικών σιδηροδρόμων που αποτελούν πραγματικές απειλές για τους εργαζόμενους και τη δημόσια ασφάλεια», αναφέρει η επιστολή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα