ΑΘΗΝΑ
03:31
|
07.05.2024
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ 49 παραμένουν αγνοούμενοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση ορυχείου στη βόρεια Κίνα ανήλθε σε τέσσερις την Πέμπτη, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για τους δεκάδες αγνοούμενους, που διακόπηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω μιας μεγάλης κατολίσθησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 49 άνθρωποι παγιδεύτηκαν όταν μια πλαγιά ύψους 180 μέτρων υποχώρησε στο υπαίθριο ορυχείο στην περιοχή Αλσά στην Εσωτερική Μογγολία, χθες Τετάρτη.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έδωσε εντολή στις αρχές να «κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αναζητήσουν και να διασώσουν τους αγνοούμενους», μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ παραμένουν ακόμα ασαφείς οι λόγοι της κατάρρευσης του ορυχείου.

Η περιοχή στην οποία έγινε το ατύχημα αποτελεί βασική πηγή για την εξόρυξη άνθρακα και άλλων ορυκτών, η οποία σύμφωνα με τους επικριτές έχει καταστρέψει ανεπανόρθωτα το αρχικό τοπίο των βουνών, της στέπας και των ερήμων.

Η ασφάλεια των ορυχείων στην Κίνα έχει βελτιωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά ατυχήματα εξακολουθούν να συμβαίνουν συχνά σε έναν κλάδο όπου τα πρωτόκολλα ασφαλείας είναι συχνά χαλαρά, ειδικά στις πιο υποτυπώδεις τοποθεσίες.

Περίπου 40 άνθρωποι εργάζονταν υπόγεια όταν ένα ορυχείο χρυσού στη βορειοδυτική περιοχή Σινγγκιάνγκ κατέρρευσε τον Δεκέμβριο. Περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς δεν διασώθηκαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα