ΑΘΗΝΑ
21:54
|
04.05.2024
Λίγο αργότερα ο ένοπλος εισέβαλε σε κοντινό σπίτι όπου σκότωσε ένα 9χρονο κοριτσάκι και τραυμάτισε τη μητέρα του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον τηλεοπτικού συνεργειού ενώ έκανε ρεπορτάζ στον τόπο μιας δολοφονίας κοντά στο Ορλάντο της Φλόριντα την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο δημοσιογράφος και να τραυματιστεί ο εικονολήπτης. Στη συνέχεια ο δράστης εισέβαλε σε κοντινό σπίτι, όπου σκότωσε ένα 9χρονο κορίτσι και τραυμάτισε τη μητέρα του, δήλωσαν οι αρχές.

Ο ύποπτος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως Κιθ Μέλβιν Μόουζες, 19 ετών, συνελήφθη λίγο μετά τις επιθέσεις στο προάστιο του Ορλάντο στο Πάιν Χιλς, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Όραντζ, Τζον Μίνα.

Ο Μόουζες συνελήφθη ως ύποπτος και για τις δύο αυτές επιθέσεις και κατηγορήθηκε επίσημα για τη δολοφονία μιας γυναίκας 20 ετών νωρίτερα. Αυτή τη δολοφονία κάλυπτει το τηλεοπτικό συνεργείο, όταν δέχθηκε τα πυρά του δράστη, πρόσθεσε ο σερίφης της κομητείας.

Ο σερίφης διευκρίνισε ότι τα θύματα της επίθεσης – ένας ρεπόρτερ και ένας εικονολήπτης – εργάζονταν για την καλωδιακή τηλεόραση της κεντρικής Φλόριντα Spectrum News 13, η οποία ανήκει στον όμιλο Charter Communications (CHTR.O). Ανέφερε ότι ο ύποπτος ήταν οπλισμένος με πιστόλι, όταν τέθηκε υπό κράτηση και έχει βαρύ ποινικό μητρώο, που περιελάβανε συλλήψεις για αδικήματα με πυροβόλα όπλα, επίθεση με θανατηφόρο όπλο, διάρρηξη και κλοπή.

Επίσης, ο σερίφης Μίνα δήλωσε ότι δεν έχουν προσδιοριστεί τα κίνητρα για κανέναν από τους πυροβολισμούς της Τετάρτης. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο Μόουζες πιστεύεται ότι ήταν γνωστός του πρώτου θύματος, το οποίο πυροβολήθηκε ενώ καθόταν σε ένα αυτοκίνητο με τον ύποπτο ένοπλο και ένα άλλο άτομο.

Ο σερίφης εξήγησε ότι δεν γνωρίζει ακόμα εάν οι δύο δημοσιογράφοι στοχοποιήθηκαν λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας, προσθέτοντας ότι στο αυτοκίνητό τους δεν υπήρχαν τα λογότυπα και διακριτικά που συνήθως φαίνονται σε ένα όχημα τηλεοπτικού καναλιού. Ήταν μέσα ή κοντά στο όχημά τους, όταν πυροβολήθηκαν. «Από όσο γνωρίζουμε, η επίθεση δεν είχε καμία σχέση με τους δημοσιογράφους και καμία σχέση με τη μητέρα ή το 9χρονο, και για το δεύτερο, δεν ξέρουμε γιατί μπήκε στο σπίτι της οικογένειας», είπε ο σερίφης.

Είπε ότι τόσο η μητέρα όσο και ο επιζών οπερατέρ νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

«Αυτή είναι άλλη μια τραγική υπενθύμιση ότι η δημοσιογραφία είναι ένα επικίνδυνο επάγγελμα και ότι οι εγκληματίες και αυτοί που αποτελούν αντικείμενο αναφοράς μπορούν να γίνουν βίαιοι απέναντι σε δημοσιογράφους που κάνουν τη δουλειά τους», ανέφερε η Εθνική Ένωση Τύπου.

Η οργάνωση προέτρεψε όλους τους δημοσιογράφους στο πεδίο να λάβουν επιπλέον προφυλάξεις και να διπλασιάσουν τις προσπάθειες για να εργαστούν με ασφάλεια.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ εξέδωσε συλλυπητήριο μήνυμα στο Twitter. «Η καρδιά μας είναι στην οικογένεια του δημοσιογράφου που σκοτώθηκε σήμερα και του μέλους του συνεργείου, που τραυματίστηκε στην Κομητεία Όραντζ της Φλόριντα, καθώς και σε ολόκληρη την ομάδα του Spectrum News», είπε η Καρίν Ζαν-Πιερ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα