ΑΘΗΝΑ
07:51
|
07.05.2024
Εμφανίζεται ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που ξεπλένει μαύρο χρήμα από το εξωτερικό ενώ χρωστά στο δημόσιο πάνω από 22 εκατ. ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος ενός εκ των γνωστότερων επιχειρηματιών της λεγόμενης ελληνικής «show biz» Νίκου Κοκλώνη για απάτη σε βάρος του δημοσίου, φορολογική απάτη, φοροδιαφυγή, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος προσώπων αγνώστου ταυτότητας, που κινούνται παράνομα στο εξωτερικό και φέρονται να συνδέονται με τη μαφία, ζήτησε σήμερα ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης.

Όπως αναφέρει το «Κουτί της Πανδώρας» που έφερε πρώτο στη δημοσιότητα το πολυσέλιδο πόρισμα του εισαγγελέα θεωρείται «βόμβα» καθώς ο επιφανής παραγωγός εμφανίζεται ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που ξεπλένει μαύρο χρήμα προσώπων που πιθανώς προέρχονται από το εξωτερικό ενώ χρωστά στο Δημόσιο από φόρους και άλλες εισφορές τουλάχιστον 22 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα ο Νίκος Κοκλώνης φέρεται πως είχε συστήσει περίπου 15 με 16 (εικονικές οι περισσότερες) εταιρίες σε Ελλάδα και χώρες της ΕΕ και ξέπλενε «μαύρο χρήμα» σε νόμιμες εταιρίες στην Ελλάδα.

Φέρεται μάλιστα πως έχουν δεσμευτεί όλα τα οικονομικά του στοιχεία με τουλάχιστον 20 εισαγγελικές εντολές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΟΣΑ: Αύξηση στο 5,8% ο πληθωρισμός για τον Μάρτιο

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα