ΑΘΗΝΑ
23:53
|
06.05.2024
H χήρα του γνωστού εκδότη-δημοσιογράφου θα κληθεί μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος της σε απολογία από αρμόδιο ανακριτή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποινικές διώξεις σε βάρος της Μαρίας Καρρά, χήρας του εκδότη-δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα, άσκησε σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων και μη υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες μεταξύ 2012 και 2015 αλλά μεταξύ 2015 και 2019, διάστημα που ήταν εν ζωή ο εκδότης που απεβίωσε το 2021.

Η δίωξη σε βάρος της είναι σε βαθμό κακουργήματος.

H χήρα του γνωστού εκδότη-δημοσιογράφου θα κληθεί μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος της σε απολογία από αρμόδιο ανακριτή που θα διενεργήσει για την υπόθεση περαιτέρω έρευνα.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία μετά από πόρισμα που διαβιβάστηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που διενέργησε ελέγχους μετά τον θάνατο του εκδότη και δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα. Σύμφωνα με την Αρχή , η Μαρία Καρρά το επίμαχο διάστημα, είτε δεν υπέβαλε ως όφειλε, δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης ή δεν δήλωνε μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχεία. Ενώ εντοπίστηκαν περιουσιακά της στοιχεία (ακίνητα και καταθέσεις) ύψους περίπου 30 εκ. ευρώ την περίοδο 2012-2022, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, είτε δεν είχαν δηλωθεί είτε δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα οικονομικά στοιχεία που δεν συμπεριελάμβανε η χήρα του Γιώργου Τράγκα στις δηλώσεις πόθεν έσχες, εκτιμώνται σε 3 εκατομμύρια ευρώ κατ′ έτος και αφορούν ποσά καταθέσεων , σε ατομικούς ή και κοινούς λογαριασμούς με τον εκλιπόντα εκδότη ή και σε απόκτηση ακίνητης περιουσίας.

Η Μ. Καρρά έδωσε εξηγήσεις πριν λίγους μήνες στην Εισαγγελία ως ύποπτη για την διάπραξη των δύο κακουργημάτων.

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από έρευνες που διενεργήθηκαν –μετά τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα– από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, με εντολή του επικεφαλής της Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Η αρμόδια Αρχή διαβίβασε το πόρισμά της στον Οικονομικό Εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη με το οποίο «πάγωσε» την τεράστια περιουσία του δημοσιογράφου που εντοπίστηκε μετά τον θάνατό του.

Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιευτεί, οι εισαγγελικοί λειτουργοί που διεξήγαγαν την συγκεκριμένη προκαταρκτική έρευνα από την αρχή του περασμένου καλοκαιριού, διερευνούν αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις οι οποίες θα αποτελέσουν το βασικό αδίκημα για το «μαύρο» χρήμα που φέρεται να απέκτησε ο γνωστός δημοσιογράφος και χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια για την απόκτηση της τεράστιας περιουσίας που άφησε πίσω του.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, ο ίδιος δεν ελέγχεται ποινικά λόγω του θανάτου του, στο εισαγγελικό μικροσκόπιο όμως βρέθηκε η σύζυγός του Μαρία Καρρά με την οποία κατείχε από κοινού ακίνητα και καταθέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα καθώς και δύο ακόμη άτομα ένας άνδρας και μία γυναίκα που φαίνονται ως εκπρόσωποι εταιρειών, συνδεόμενες με τον εκλιπόντα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΟΣΑ: Αύξηση στο 5,8% ο πληθωρισμός για τον Μάρτιο

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα