ΑΘΗΝΑ
18:32
|
20.05.2024
Ο «Ψηφιακός Χάρτης Ισότητας» επικεντρώνεται στη διάδοση των εκδηλώσεων και δράσεων των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εγκαινιάστηκε με τις πρώτες εκδηλώσεις ο λεγόμενος «Ψηφιακός Χάρτης Ισότητας» που εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργειών για την εξυπηρέτηση των στόχων του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (ΕΣΔΙΦ 2021-2025)».

Οι στόχοι αυτοί είναι:

  • Πρόληψη και καταπολέμηση έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.
  • Ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας.
  • Ισότιμη συμμετοχή γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων και σε ηγετικούς ρόλους.
  • Ενσωμάτωση διάστασης του φύλου σε τομεακές πολιτικές.

Ο «Ψηφιακός Χάρτης Ισότητας» επικεντρώνεται στη διάδοση των εκδηλώσεων και δράσεων των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας (ΔΕΠΙΣ), των Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας (ΠΕΠΙΣ) και των Επιτροπών Ισότητας Φύλου των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΕΙΦ ΑΕΙ), προς όλους τους πολίτες και τους φορείς.

Αποτελεί δηλαδή έναν διαδικτυακό κόμβο επικοινωνίας και πληροφόρησης, όπου οι εμπλεκόμενοι φορείς μπορούν να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για τις επικείμενες δράσεις τους που αφορούν σε θέματα ισότητας, αλλά και να ενημερώνονται συγκεντρωτικά για τις κατά τόπους εκδηλώσεις.

Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει στις 9 Μαρτίου, δηλαδή μία μέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, (8 Μαρτίου), με διοργανωτή τον δήμο Θεσσαλονίκης και συνδιοργανωτή το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9/3/2023 στις 5:00 το απόγευμα.

Η επόμενη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Σαλαμίνα στις 16 Μαρτίου και θα έχει ως θέμα την «Ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, γυναικών», με διοργανωτή την Ε.Ε.Σ. Παλουκίων Σαλαμίνας και συνδιοργανωτή τον δήμο Σαλαμίνα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα της 16ης Μαρτίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κίεβο λέει πως χτύπησε τα ρωσικά πλοία Κόβροβετς και Τσικλόν

ΣτΕ: Αναβολή λειτουργίας λόγω επισκευών-Πού θα μεταφερθεί

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου έξω από την Κνέσετ

Ιράν: Έρευνα από τον στρατό για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα