ΑΘΗΝΑ
06:24
|
19.05.2024
Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Μόσχας να αναζητήσει διπλωματική λύση στη σύγκρουση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης θα πρέπει να γίνουν σήμερα με την Ουάσιγκτον, όχι με το Κίεβο, και η Μόσχα είναι έτοιμη να αναζητήσει μια διπλωματική λύση, δήλωσε, χθες Τετάρτη, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια κατά τη διάρκεια της ειδικής συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Η προσπάθεια επίλυσης όλης αυτής της κατάστασης που περικλείει τις πιο αρνητικές συνέπειες για ολόκληρη την ανθρωπότητα σε περίπτωση άμεσης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, δεν πρέπει πλέον να διεξάγεται μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά μεταξύ της Ρωσίας και της συλλογικής Δύσης. Κυρίως με την Ουάσιγκτον που βρίσκεται πίσω από το καθεστώς του Κιέβου», ανέφερε ο Ρώσος διπλωμάτης.

«Είμαστε έτοιμοι να αναζητήσουμε μια σοβαρή και μακροπρόθεσμη διπλωματική λύση σε αυτήν την κρίση και το έχουμε επανειλημμένα δηλώσει», πρόσθεσε τονίζοντας ότι η Δύση δεν έχει ακόμα ξεπεράσει «τις μάταιες ψευδαισθήσεις της να νικήσει μια πυρηνική δύναμη».

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, η ουκρανική κρίση αποτελεί μόνο καταλύτη για την εμφάνιση μιας «πανάρχαιας ρωσοφοβίας» που έχει «μολύνει μαζικά τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές ελίτ».

«Στη φιλοδοξία τους να κατακτήσουν τη Ρωσία με κάθε κόστος, όχι μόνο είναι έτοιμοι να θυσιάσουν την Ουκρανία αλλά και να πετάξουν ολόκληρο τον κόσμο στη δίνη του πολέμου. Δεδομένου ότι διακυβεύεται η διατήρηση της ηγεμονίας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, θέλουν να εξαλείψουν κάθε άλλη δύναμη, γιατί θεωρούν την παγκόσμια διακυβέρνηση ακλειστικά δικό τους τομέα», σημείωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο μπορεί να έχει και δεύτερο κύμα

Πρόεδρος Κένυας: Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα