ΑΘΗΝΑ
00:29
|
04.05.2024
«Πόλη-φάντασμα» θύμιζε σήμερα από νωρίς η Ανατολική Ιερουσαλήμ καθώς οι περισσότεροι δρόμοι ήταν έρημοι λόγω γενικής απεργίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γενική απεργία πραγματοποιούν από νωρίς σήμερα το πρωί χιλιάδες Άραβες παλαιστινιακής καταγωγής μετά το χτεσινό μακελειό στη Ναμπλούς που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 11 ανθρώπων και τον τραυματισμό πάνω από 100 άλλων.

Palestinians stage general strike to protest Israeli assaults

Σχολεία και καταστήματα αλλά και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ήταν κλειστά μετατρέποντας τον ανατολικό τομέα της κατεχόμενης περιοχής σε «πόλη-φάντασμα» καθώς οι περισσότεροι δρόμοι ήταν έρημοι.

Γενική απεργία πραγματοποιήθηκε παράλληλα και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Όχθης, όπως η Ραμάλα, όπου μεταξύ άλλων δεν λειτούργησαν οι δημόσιες συγκοινωνίες και τα πανεπιστήμια.

Με αφορμή την φονική επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Ναμπλούς, ο γενικός γραμματέας της PLO, Χουσείν αλ Σέικχ, μετέφερε την απόφαση «της παλαιστινιακής ηγεσίας να απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και να ζητήσει τη διεθνή προστασία του παλαιστινιακού λαού υπό το φως των συνεχιζόμενων εγκλημάτων της ισραηλινής κατοχής’.

Η χτεσινή αιματοχυσία στη Ναμπλούς ήταν η πιο πολύνεκρη στη Δυτική Όχθη από το 2005 και σημειώθηκε σε λιγότερο από έναν μήνα από την ανάλογη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στην πόλη Τζενίν στις 26 Ιανουαρίου με αποτέλεσμα εννιά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα