ΑΘΗΝΑ
06:03
|
04.05.2024
Διασώθηκε όταν ήταν ενός έτους με τα μπροστινά του άκρα κατεστραμμένα σε περιοχή όπου δρουν εγκληματικές συμμορίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρέχοντας με τα νέα του προσθετικά πόδια, ένα κουτάβι από το Μεξικό, που είχε πέσει θύμα βασανιστηρίων από εγκληματικές ομάδες, ζει τώρα ονειρεμένη σκυλίσια ζωή, αφότου υιοθετήθηκε από φροντιστές που τον λατρεύουν, ενώ μάλιστα είναι φιναλίστ για τον τίτλο του αγαπημένου κατοικίδιου της Αμερικής.

Το σκυλάκι, που διασώθηκε, όταν ήταν ενός έτους με τα μπροστινά του άκρα κατεστραμμένα, ονομάζεται «Λεμονόπιτα» («Παϊ ντε Λίμον» στα Ισπανικά) και βρήκε αγάπη και φροντίδα στο καταφύγιο Milagros Caninos, ένα καταφύγιο ζώων νότια της Πόλης του Μεξικού, το οποίο υποστηρίζει ότι ο σκυλάκος είναι ακόμα ακμαίος 12 χρόνια αργότερα.

«Είναι επιζών της ανθρώπινης σκληρότητας και των ομάδων οργανωμένου εγκλήματος», δήλωσε η Πατρίσια Ρουίζ, ιδρύτρια της Milagros Caninos. «Δεν κρατάει κακία σε κανέναν. Οι άνθρωποι κρατούν κακία. Τα σκυλιά όχι».

Ο Λεμονόπιτας βρέθηκε εγκαταλελειμμένος σε ένα σκουπιδοτενεκέ στην κεντρική πολιτεία Ζακατέκας του Μεξικού, εστία των καρτέλ και του οργανωμένου εγκλήματος, και μεταφέρθηκε αμέσως στην ασφάλεια του καταφυγίου στην πρωτεύουσα.

Τώρα, είναι έτοιμος να συμμετάσχει στον διαδικτυακό διαγωνισμό για τον πιο τολμηρό σκύλο της Αμερικής, αν και μη γηγενής διαγωνιζόμενος. Ο διαγωνισμός, το America’s Favorite Pet, είναι ανοιχτός σε κατοικίδια στην αμερικανική ήπειρο και διεξάγεται ως μέρος ενός φιλανθρωπικού εράνου.

Ο νικητής του διαγωνισμού, που θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο, θα εξασφαλίσει ένα χρηματικό έπαθλο 5.000 δολλαρίων και θα έχει την ευκαιρία να κάνει το μοντέλο σε ένα δισέλιδο του περιοδικού Dogster.

Οι φροντιστές του Λεμονόπιτα υποστηρίζουν ότι η ιστορία του σκύλου διδάσκει σε όλους «να λέμε ‘ναι μπορείς’, να λέμε ‘ναι στη ζωή’, ό, τι κι αν μας συμβεί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα