ΑΘΗΝΑ
20:30
|
15.05.2024
Διαψεύδει η Μολδαβία, αλλά παραμένει σε επιφυλακή την ίδια ώρα, που ετοιμάζεται να καταγγείλει συμφωνίες με την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το καθεστώς του Κιέβου σχεδιάζει προβοκάτσια κατά της Υπερδνειστερίας, από μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με τη συμμετοχή του εθνικιστικού Τάγματος Αζόφ, ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, στο εγγύς μέλλον το καθεστώς του Κιέβου προετοιμάζει μια ένοπλη πρόκληση κατά της Μολδαβικής Δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας, η οποία θα υλοποιηθεί από μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της εμπλοκής του εθνικιστικού Τάγματος Αζόφ», αναφέρουν οι πληροφορίες από το στρατιωτικό τμήμα του υπουργείου.

Όπως διευκρινίζεται, ως πρόσχημα για την εισβολή των Ουκρανών στην ημιαυτόνομη περιοχή, σχεδιάζεται μια υποτιθέμενη επίθεση ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφος της Υπερδνειστερίας. «Γι’ αυτό, οι Ουκρανοί σαμποτέρ θα είναι ντυμένοι με στολές του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφεραν.

Το υπουργείο Άμυνας τόνισε επίσης ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Υπερδνειστερίας και είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε αλλαγή της κατάστασης.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Μολδαβίας ανέφερε σε δήλωση ότι οι αρχές δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Καλούμε για ψυχραιμία και ενημέρωση από τις επίσημες και αξιόπιστες πηγές της Δημοκρατίας της Μολδαβίας. Συνεργαζόμαστε με ξένους εταίρους και σε περίπτωση απειλής για τη χώρα θα ενημερωθεί άμεσα η κοινωνία», αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε τη Δευτέρα τις τρέχουσες σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Μολδαβίας ως «πολύ τεταμένες» λόγω της εστίασης του Κισινάου «σε οτιδήποτε αντιρωσικό», εν μέσω της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης της Μολδαβίας υπό την ηγεσία του φιλοδυτικού οικονομολόγου Ντορίν Ρετσάν.

Νωρίτερα, την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Μολδαβίας Νίτσου Ποπέσκου είπε σε συνέντευξη σε τοπικά ΜΜΕ, ότι η χώρα θα αρχίσει να καταγγέλλει συμφωνίες με την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS) λόγω του «στόχου της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» του Κισινάου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα τηλέφωνα με Μπλίνκεν και Ισμαήλ Χανίγια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Οι «ειδικές σχέσεις» κάποια στιγμή τελειώνουν

76η Επέτειος Μνήμης της Νάκμπα: Υψώθηκε η Παλαιστινιακή σημαία σε 30 Δήμους

Ζαχάροβα: Η επίσκεψη Μπλίνκεν στο Κίεβο μαρτυρά ανησυχία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα