ΑΘΗΝΑ
07:25
|
03.05.2024
Στις πολιτείες της Αϊόβα και της Μινεσότα προσπαθούν να καλύψουν τα κενά από το μεγάλο κύμα παραιτήσεων απελευθερώνοντας την παιδική εργασία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενώ οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ πιέζουν για αυξήσεις μισθών, συγκροτώντας συνδικαλιστικές οργανώσεις και απεργώντας, ορισμένες πολιτείες βρίσκουν τρόπους να υπονομεύσουν τις προσπάθειες της εργατικής τάξης.

Μια μέθοδος, όπως αναφέρει το Business Insider, είναι να συμπεριληφθούν σε παιδιά ηλικίας 14-17 ετών στο εργατικό δυναμικό.

Τον τελευταίο μήνα, Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στην Αϊόβα και η Μινεσότα έχουν εισαγάγει εξαιρέσεις στους ισχύοντες κανονισμούς για την παιδική εργασία. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δήλωσε ότι αυτή η πρακτική αυξάνεται ήδη με παράνομο τρόπο.

Σύμφωνα με το Business Insider, η Πολιτεία της Μινεσότα «έχασε 90.000 εργαζόμενους μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με κρατικούς δημογράφους, και κατέστη μια από τις πιο σφιχτές αγορές εργασίας στη χώρα. Η Αϊόβα δεν είναι πολύ πίσω με περίπου 75.000 ανοιχτές θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο».

Τα προτεινόμενα νομοσχέδια σε αυτές τις πολιτείες θα επιτρέπουν στα παιδιά να εργάζονται περισσότερες ώρες και «προστατεύουν τους εργοδότες από ευθύνες λόγω ασθένειας ή ατυχημάτων», κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει συγκεκριμένες βιομηχανίες όπως οι κατασκευές και τα συσκευαστήρια κρέατος, που έχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση νομοθέτησε τον Ιανουάριο να επιτραπεί να εκδίδονται επαγγελματικές άδειες οδήγησης φορτηγών σε ηλικία 18 ετών αντί για 21.

Αυτό έγινε επειδή, όπως αναφέρει το CNN, «ο επικεφαλής των Αμερικανικών Συνδέσμων Φορτηγών είπε ότι η βιομηχανία χρειαζόταν περίπου 80.000 περισσότερους οδηγούς». Η πρόταση παρουσιάστηκε αρχικά από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Ασφάλειας Οδικών Μεταφορών το 2020.

Το νομοθέτημα κατακρίθηκε με το σκεπτικό ότι οι άπειροι οδηγοί θα μπορούσαν να θέσουν τον εαυτό τους και το κοινό σε κίνδυνο, με το ζήτημα να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο εκτροχιασμός του τρένου στο Οχάιο.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό στο Οχάιο σχετίζεται και με την απορρύθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς οι εργαζόμενοι του Norfolk Southern (και όχι μόνο) πίεζαν για υψηλότερους μισθούς, χορήγηση αναρρωτικών αδειών και πιο σύγχρονο εξοπλισμό πέδησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα