ΑΘΗΝΑ
10:43
|
06.05.2024
Χιονοθύελλα και πολικό ψύχος στο Λος Άντζελες που έχει να παρατηρηθεί από το 1989...Ο πιο καυτός χειμώνας στην Ουάσιγκτον από το 1874!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν χιονοπτώσεις ρεκόρ έως και 2,4 μέτρων στα βουνά του ανατολικού Λος Άντζελες μέχρι το Σάββατο. Τμήματα της συνήθως γαλήνιας νότιας Καλιφόρνια βρίσκονται υπό την πρώτη προειδοποίηση για χιονοθύελλα από το 1989. Τεράστιες καταιγίδες έχουν ήδη φέρει μεγάλες χιονοθύελλες καθώς και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σε μεγάλο μέρος των βόρειων ΗΠΑ.

Το παγωμένο μέτωπο εκτείνεται σε ολόκληρη τη δυτική ακτή των ΗΠΑ, καθώς και στην καναδική επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας. Η προειδοποίηση για τα ακραία φαινόμενα ισχύει για τα παράκτια βουνά της κομητείας Βεντούρα και τα βουνά της κομητείας του Λος Άντζελες από νωρίς την Παρασκευή έως το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).

Η η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) ανέφερε, ότι η έντονη χιονόπτωση θα συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους και «σχεδόν μηδενική ορατότητα».

Χιόνι έχει ήδη πέσει στα βουνά San Bernardino

«Πρέπει να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας», είπε ένας μετεωρολόγος από την Καλιφόρνια στους θεατές αυτή την εβδομάδα «Στην πραγματικότητα δεν έχω δει ποτέ προειδοποίηση για χιονοθύελλα». Την Πέμπτη, τα σχολεία στα βορειοδυτικά της πολιτείας έκλεισαν λόγω του φρικτού καιρού. «Αυτή είναι η πρώτη μέρα χιονιού, που είχαμε στα 31 χρόνια που είμαι σε αυτή την περιοχή», είπε στους Los Angeles Times ο Τζεφ Νάπιερ, αξιωματούχος της Σχολικής Περιφέρειας της Κομητείας Ντελ Νόρτε.

Ένας snowboarder εθεάθη την Πέμπτη στα βουνά San Gabriel

Σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της νότιας Καλιφόρνια ενδέχεται επίσης να σημειωθεί χιόνι, εκτός από βροχή, καθώς η καταιγίδα κινείται νότια, λένε οι μετεωρολόγοι. Το υψόμετρο του χιονιού μπορεί να πέσει έως και τα 1.500 πόδια, περίπου τόσο ψηλά όσο η διάσημη ταμπέλα στους λόφους του Χόλυγουντ! Σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ το πολικό κρύο έχει αναγκάσει σχολεία, επιχειρήσεις και ορισμένα νομοθετικά σώματα πολιτειών να κλείσουν.

Σύννεφα καταιγίδας συγκεντρώνονται στον ορίζοντα του Λος Άντζελες

Το Πόρτλαντ του Όρεγκον είχε σχεδόν 28 εκατοστά χιονόπτωση από τη νύχτα μέχρι το πρωί της Πέμπτης, ανέφερε το NWS, τη δεύτερη πιο χιονισμένη μέρα που έχει καταγραφεί ποτέ. Η χιονόπτωση οδήγησε στο Μίσιγκαν τον θάνατο ενός εθελοντή πυροσβέστη, ο οποίος φέρεται να ήρθε σε επαφή με κατεστραμμένο ηλεκτρικό καλώδιο. Παράλληλα, αξιωματούχοι στο Όρεγκον ερευνούν επίσης έναν ύποπτο θάνατο από υποθερμία, που λένε ότι μπορεί να σχετίζεται με τη χιονόπτωση.

Ένα χιονισμένο τοπίο

Σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ, εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις –750.000 μόνο στο Μίσιγκαν– έμειναν χωρίς ρεύμα το βράδυ της Πέμπτης. Περισσότερες από 8.000 πτήσεις στις ΗΠΑ ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν την Πέμπτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της FlightAware. Εν τω μεταξύ, οι θερμοκρασίες στην Ουάσιγκτον έφτασαν τους 27 βαθμούς κελσίου την Πέμπτη, ένα φαινόμενο που έχει να παρατηρηθεί από το 1874.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα