ΑΘΗΝΑ
06:36
|
03.05.2024
Για δεύτερη φορά από το 2016 ο Μπαράκ Ομπάμα έρχεται τέλη Ιουνίου στην Αθήνα για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Ιδρύματος Νιάρχος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που μεθόδευσε, χρηματοδότησε και ενθάρρυνε τις ανατροπές κυβερνήσεων στην ευρύτερη Μέση Ανατολή τάχα για το καλό της «δημοκρατίας», συνέχισε να διατηρεί τα κολαστήρια για ύποπτους τρομοκράτες στο Γκουαντάναμο της Κούβας, τροφοδότησε τον πόλεμο στη Συρία μεταξύ άλλων και με την εργαλειοποίηση των τζιχαντιστών και ενέτεινε τις κοινωνικοοικονομικές ανισότητες και την αστυνομική βία σε βάρος των Αφροαμερικανών, έρχεται στην Αθήνα τον Ιούνιο ως προσκεκλημένος του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Τι θα κάνει ακριβώς ; Θα συμμετάσχει ως επικεφαλής του ιδρύματός του («Obama Foundation Leaders») στη φετινή συνδιάσκεψη του ιδρύματος SNF Nostos Conference  και θα συζητήσει… «τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατικής κουλτούρας και τη σημασία της στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών» μαζί με τον πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Στο επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων του ΙΣΝ θα τεθεί η ψυχική υγεία και μία ποικιλία συναφών θεμάτων, όπως η επιδημία της μοναξιάς, η επίδραση της βίας στους νέους, η σχέση μεταξύ πίστης και ψυχικής υγείας, το μέλλον στον τομέα ανάπτυξης θεραπειών ψυχικής υγείας.

Το SNF Nostos Conference αποτελεί μέρος του SNF Nostos που διοργανώνεται από το ΙΣΝ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στην Αθήνα, από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου. Η ανοιχτή προς όλους διοργάνωση περιλαμβάνει τους Διαλόγους του ΙΣΝ, το SNF Nostos Run, και συναυλίες με διεθνείς καλλιτέχνες.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται το ΚΠΙΣΝ. Το 2016, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διεθνoύς επίσκεψής του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του, είχε εκφωνήσει μια συγκινητική ομιλία από τη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα