ΑΘΗΝΑ
05:16
|
27.04.2024
Συνταρακτικά στοιχεία στη Reppublica για τον χρηματισμό της ομάδας που δρούσε υπέρ του Κατάρ εντός του Ευρωκοινοβουλίου και τον φερόμενο ρόλο του Φραντσέσκο Τζιόρτζι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνταρακτικά είναι στα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας που δρούσε υπέρ των συμφερόντων του Κατάρ εντός του Ευρωκοινοβουλίου κατά το προηγούμενο διάστημα, με τον Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος έχει προχωρήσει σε συμφωνία με τις βελγικές αρχές για ευνοϊκή μεταχείριση, να παρουσιάζει νέα πρόσωπα ως εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο, παραθέτοντας παράλληλα επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τον χρηματισμό όσων συμμετείχαν στην ομάδα αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται δημοσίευμα της  ιταλικής εφημερίδας La Repubblica.

Ειδικότερα, στο κάδρο μπαίνει η πρώην ευρωβουλεύτρια της Forza Italia, Λάρα Κόμι (Lara Comi), καθώς και η συνδικαλίστρια Σουσάνα Καμούσο (Susanna Camusso), ενώ ο πρόσφατα αποφυλακισθείς Φραντσέσκο Τζιόρτζι (Francesco Giorgi) παρουσιάζεται από τον Αν. Παντσέρι ως ο ενορχηστρωτής και στενότερα συνδεδεμένος με το σκάνδαλο, την ώρα που ακόμη 1,25 εκατομμύριο ευρώ φέρεται να υπήρχε σε σακούλες στο σπίτι της Εύας Καϊλή προκειμένου να διοχετευτεί στα κατάλληλα πρόσωπα.

«Υπήρξε μια συνάντηση στη Ντόχα την άνοιξη του 2019. Με τον υπουργό Αλ Μάρι (Al Marri), τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τον Αλγερινό, (σ.σ. γνωστός ως Μπουντζελάλ) (Boudjellal), εμένα, τον Αντρέα Κοτσολίνο (Andrea Cozzolino), τη Λάρα Κόμι» ισχυρίστηκε ο Α. Παντσέρι σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση το Κατάρ αποφάσισε να χρηματοδοτήσει με 250.000€ τις προεκλογικές εκστρατείες της Ε. Καϊλή, του Α. Κοτσολίνο και Λ. Κόμι. 

«Νομίζω ότι η Εύα Καϊλή ήταν παρούσα, αλλά η απόφαση που ελήφθη, όσον αφορά στα χρήματα για τους βουλευτές, την περιελάμβανε. Στο τέλος, οι Καταριανοί αποφάσισαν να διαθέσουν 250.000 ευρώ για τις προεκλογικές εκστρατείες των τριών. Και έτσι έγινε» φέρεται να ανέφερε ο Α. Παντσέρι κατά την κατάθεσή του, ενώ έκανε λόγο και για χρηματοδότηση από το Κατάρ της εκστρατείας της συνδικαλίστριας Σουσάνα Καμούσο για την ηγεσία της Παγκόσμιας Ένωσης Συνδικάτων.

Ενορχηστρωτής ο Τζιόρτζι κατά τον Παντσέρι

Κατά το ίδιο δημοσίευμα ο σύντροφος της Ε. Καϊλή διαδραμάτιζε κομβικό ρόλο στη διαδικασία καθώς είχε συμφωνηθεί πως «θα αναλάμβανε το ρόλο του βοηθού του Κοτσολίνο» όπως ισχυρίζεται ο Α. Παντσέρι, επιχειρώντας ταυτόχρονα να απεμπλέξει τον εαυτό του από την θέση του κυρίως υπεύθυνου. 

«Είναι σημαντικό να διαψευστεί η ιδέα ότι εγώ είμαι το μεγάλο αφεντικό. Αυτοί οι άνθρωποι δέχθηκαν χρήματα με αντάλλαγμα την προστασία των συμφερόντων του Κατάρ στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού τους έργου. Συμφωνήθηκε ότι ο Τζιόρτζι θα αναλάμβανε το ρόλο του βοηθού του Κοτσολίνο. Τα χρήματα έφτασαν στο σπίτι του, 1.250.000€ σε μετρητά. Υπήρχαν επίσης 250.00.000 για εμένα και για εκείνον» κατέθεσε στις βελγικές αρχές κατά το δημοσίευμα. 

Την ίδια ώρα, ο πρώην ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι η συλληφθείσα στο πλαίσιο άλλης υπόθεσης, Λ. Κόμι, του τηλεφώνησε ζητώντας του «να προσέχει μια τσάντα που βρισκόταν στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες», στην οποία υπήρχαν μετρητά μεταξύ 60.000€ και 70.000€ τα οποία εντόπισε με τον βοηθό του, Γκιουζέπε Μερόνι (Giuseppe Meroni). Από την πλευρά του, ο συνήγορος της πρώην ευρωβουλεύτριας της Forza Italia υποστηρίζει ότι δεν χρηματίστηκε ποτέ για την προεκλογική εκστρατεία του 2019, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στο κάδρο των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο μπαίνει και η συνδικαλίστρια Σ. Καμούσο  και η χρηματοδότηση της προεκλογικής της εκστρατείας το 2018 για την προεδρία της Παγκόσμιας Ένωσης Συνδικάτων από το Κατάρ. «Μίλησα μαζί της στο Μιλάνο και μου είπε ότι ήταν διαθέσιμη για αυτή τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μερικές εβδομάδες αργότερα» φέρεται να σημείωσε ο Α. Παντσέρι, διευκρινίζοντας πως στη συγκεκριμένη συνάντηση δεν έγινε λόγος για χρήματα, αλλά για βοήθεια προς τα αφρικανικά συνδικάτα και τη Μέση Ανατολή. 

«Νωρίτερα είχαμε λάβει ένα ποσό 600.000€ το οποίο μου έδωσε ο Αλγερινός σε μια τσάντα και ήταν ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι μου. Στη συνέχεια έμαθα ότι μόνο 50.000€ ήταν αρκετά. Συνεπώς, μου έμειναν 500.000€, τις οποίες κράτησα» ισχυρίστηκε ο πρώην ευρωβουλευτής, με την Σ. Καμούσο να αντιτείνει ότι «Κανείς δεν μου ζήτησε να στηρίξω το Κατάρ με οποιονδήποτε τρόπο. Ούτε έγινε ποτέ λόγος για χρήματα. Γνωρίζω ότι έγιναν κάποιες δωρεές από άλλα σωματεία για φτωχότερες οργανώσεις. Δεν ήμουν άμεσα εμπλεκόμενη και δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα