ΑΘΗΝΑ
01:44
|
28.04.2024
Σχεδόν 85.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα στην περιοχή του Λος Άντζελες το Σάββατο λόγω καταιγίδων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν 85.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα στην περιοχή του Λος Άντζελες το Σάββατο, καθώς οι καταιγίδες συνέχισαν να πλήττουν τμήματα της Καλιφόρνια, φέρνοντας το χιόνι σε υψηλότερα υψόμετρα και ρίχνοντας βροχές και χαλάζι στις πεδινές περιοχές, αναφέρει το Reuters.

Ο Interstate 5, ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος που οδηγεί βόρεια έξω από την πόλη, παρέμεινε κλειστός στο απότομο σημείο που είναι γνωστό ως Grapevine λόγω της έντονης χιονόπτωσης, ενώ αρκετά ακόμη νότια σημεία του αυτοκινητόδρομου μέσα και γύρω από το Λος Άντζελες έκλεισαν λόγω πλημμύρας, σύμφωνα με το Τμήμα Συγκοινωνιών της Καλιφόρνιας.

Στη Βόρεια Καλιφόρνια, το Σαν Φρανσίσκο αναμενόταν να παρουσιάσει χαμηλές θερμοκρασίες ρεκόρ το Σάββατο και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε τους κατοίκους της πολιτειακής πρωτεύουσας του Σακραμέντο να αποφύγουν τα ταξίδια από Κυριακή έως Τετάρτη, καθώς η βροχή και το χιόνι άρχισαν ξανά μετά από μια ανάπαυλα το Σάββατο.

«Οι ακραίες επιπτώσεις από τη δυνατή χιονόπτωση και τους ανέμους θα προκαλέσουν εξαιρετικά επικίνδυνες έως αδύνατες συνθήκες οδήγησης και πιθανό εκτεταμένο κλείσιμο δρόμων και επιπτώσεις στις υποδομές!» ανέφερε το πρακτορείο στο Twitter.

Η επόμενη σειρά καταιγίδων, που αναμένεται να χτυπήσει την Κυριακή, θα φέρει ριπές ανέμου έως και 50 μίλια την ώρα (80 χλμ/ώρα) στην κοιλάδα του Σακραμέντο και έως και 70 μίλια την ώρα στα κοντινά βουνά της Σιέρα Νεβάδα. Το Εθνικό Πάρκο Yosemite ήταν κλειστό μέχρι την Τετάρτη λόγω των έντονων χειμερινών συνθηκών.

Ένα τεράστιο σύστημα χαμηλής πίεσης που οδηγήθηκε από την Αρκτική ήταν υπεύθυνο για τις ασυνήθιστες συνθήκες, δήλωσε ο Μπράιαν Τζάκσον, ένας μετεωρολόγος στο NWS Weather Prediction Center στο College Park του Μέριλαντ.

Στη Νότια Καλιφόρνια, «πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση ψυχρής, σημαντικής καταιγίδας», είπε ο Τζάκσον.

Σε ένα θέαμα που πρέπει να χαροποίησε πολλούς Angelenos την Παρασκευή, νιφάδες χιονιού έπεσαν ακόμη και γύρω από την πινακίδα του Χόλιγουντ στην κορυφή του Mount Lee στους λόφους πάνω από την πόλη, γνωστή για τις ηλιόλουστες μέρες και τους φοίνικες.

Το Σάββατο, διάσπαρτες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονταν να φέρουν βροχές, χαλάζι και ένα μείγμα χιονιού και υγρασίας που ονομάζεται «γκράουπελ» στην περιοχή, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Μια ξεχωριστή καταιγίδα που έπληξε τις πεδιάδες των ΗΠΑ, τις Μεσοδυτικές και τις Μεγάλες Λίμνες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ξέσπασε στον Ατλαντικό την Παρασκευή αφού πέρασε πάνω από τη Νέα Αγγλία, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία. Περισσότεροι από 400.000 πελάτες της DTE Energy (DTE.N) με έδρα το Ντιτρόιτ παρέμειναν χωρίς ρεύμα το Σάββατο, ανέφερε το Detroit News.

Ακόμη και πριν από την τελευταία καταιγίδα, μεγάλο μέρος της Καλιφόρνια είχε βιώσει έναν ασυνήθιστα βροχερό, ψυχρό χειμώνα, ξεκινώντας με μια σειρά από θανατηφόρες καταιγίδες «ατμοσφαιρικού ποταμού» που προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες, έκοψαν δέντρα και προκάλεσαν κατολισθήσεις λάσπης σε μια πολιτεία που μαστιζόταν εδώ και καιρό από ξηρασία και πυρκαγιές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα