ΑΘΗΝΑ
23:56
|
17.05.2024
Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι ανησυχεί για την κατάσταση στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας της Μολδαβίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι ανησυχεί για την κατάσταση στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας της Μολδαβίας, όπου είπε ότι η Ουκρανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανακατεύουν την κατάσταση, αναφέρει το Reuters.

Η Μόσχα την περασμένη εβδομάδα είπε στη Δύση ότι θα θεωρούσε οποιεσδήποτε ενέργειες απειλούν τα ρωσικά ειρηνευτικά στην Υπερδνειστερία ως επίθεση στην ίδια τη Ρωσία, μια προειδοποίηση που ήρθε εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών στη Μολδαβία, μια μικρή πρώην σοβιετική δημοκρατία που βρίσκεται μεταξύ Ρουμανίας και Ουκρανίας, για μια πιθανή Ρωσική απειλή.

Η φιλοευρωπαία πρόεδρος της Μολδαβίας, Μάγια Σαντού, κατηγόρησε αυτόν τον μήνα τη Μόσχα ότι σχεδίαζε πραξικόπημα, κάτι που η Ρωσία αρνήθηκε.

«Φυσικά, η κατάσταση στην Υπερδνειστερία είναι το αντικείμενο της στενότερης προσοχής μας και ένας λόγος ανησυχίας μας», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους. «Η κατάσταση είναι άστατη, προκαλείται, προκαλείται από έξω».

«Αλλά γνωρίζουμε ότι οι αντίπαλοί μας στο ουκρανικό καθεστώς, το καθεστώς του Κιέβου, καθώς και εκείνοι στις ευρωπαϊκές χώρες, είναι ικανοί για διάφορους τύπους προβοκάτσιας».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένκσι απέρριψε τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι η Ουκρανία θέλει να καταλάβει την περιοχή, ενώ η Μολδαβία είπε ότι δεν υπήρχε αλήθεια στους ισχυρισμούς.

Ο Βαντίμ Κρασνοσέλσκι, ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος της Υπερδνειστερίας, είχε περιγράψει νωρίτερα την κατάσταση στην περιοχή ως τεταμένη, αλλά προέτρεψε τον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος και είπε ότι οι πολίτες θα ενημερωθούν αμέσως σε περίπτωση που προκύψει κίνδυνος, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με κλείσιμο της πόρτας στην Ε.Ε. απειλεί τα Σκόπια ο Μητσοτάκης

Ο Σάντεθ θα καθυστερήσει την αναγνώριση της Παλαιστίνης

Στην Ελλάδα τη Δευτέρα 20/5 ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα