ΑΘΗΝΑ
13:25
|
17.05.2024
Νέα σεισμική δόνηση 5,6 ρίχτερ στην ανατολική επαρχία Μαλάτια της Τουρκίας με τουλάχιστον έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 ρίχτερ σημειώθηκε στην ανατολική επαρχία Μαλάτια της Τουρκίας τη Δευτέρα, με τουλάχιστον έναν άνθρωπο να χάνει τη ζωή και περίπου 69 άτομα να τραυματίζονται, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη γειτονική Συρία, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 12.04 μ.μ. τοπική ώρα και είχε επίκεντρο 6,96 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης στην περιοχή Γιεσιλιούρτ (Yesilyurt), ενώ έγινε επίσης αισθητός στις γειτονικές επαρχίες Καχραμανμαράς (Kahramanmaras), Γκαζιαντέπ (Gaziantep), Αντιγιαμάν (Adiyaman) και Σανλιουρφά (Sanliurfa).

Η υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) της χώρας ανακοίνωσε πως ορισμένα κτίρια καταστράφηκαν από τον σεισμό καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν από αυτά και να παραμείνουν μακριά από σημεία που ενδέχεται να θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Η δόνηση σημειώθηκε καθώς η Τουρκία συνεχίζει να αντιμετωπίζει τα επακόλουθα των διαδοχικών καταστροφικών σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου στη νότια περιοχή της χώρας εξαιτίας των οποίων περισσότεροι από 50 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία και τη Συρία ενώ ο αριθμός των πληγέντων ξεπερνά τα 13 εκατομμύρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα