ΑΘΗΝΑ
21:20
|
24.04.2024
Απομάκρυνση του Παύλου Πολάκη από τη θέση του Τομεάρχη Διαφάνειας και παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απομάκρυνση του βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη, από τη θέση του Τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας την Τρίτη, με απόφαση του Προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου».

Υπενθυμίζεται ότι με μια προκλητική ανάρτησή του την Κυριακή κατά δημοσιογράφων και δικαστικών αξιωματούχων, ο Π. Πολάκης προκάλεσε πολιτικό «σεισμό» και γενικευμένες αντιδράσεις, με την Κουμουνδούρου να αναλαμβάνει δράση διαμηνύοντας μέσω διαρροών πως «όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

«Με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι κατά την επικείμενη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, ο Αλ. Τσίπρας πρόκειται να ζητήσει την παραπομπή του Π. Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας «αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές για «προσωπική σταυροφορία» του βουλευτή, αποκηρύσσοντας τις μη συλλογικές ενέργειες για τη διαμόρφωση πολιτικής καταλήγοντας ότι «η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική».

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ:

Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα

Με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Την ερχόμενη Τρίτη 28/2 θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο Πρόεδρος θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του. Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του.

Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα