ΑΘΗΝΑ
03:11
|
26.04.2024
Ο Λευκός Οίκος δίνει στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες διορία 30 ημερών για να διαγράψουν την εφαρμογή από όλες τις συσκευές τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που απαγόρευσε στο προσωπικό να χρησιμοποιεί την κινεζική εφαρμογή κοινωνικών μέσων δικτύωσης TikTok για λόγους ασφαλείας και οι εργαζόμενοι στις αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες καλούνται να εγγυηθούν πως οι συσκευές τους δεν θα έχουν εγκατεστημένη και δεν θα επιτρέπουν ούτε την εγκατάσταση ούτε τη χρήση της εφαρμογής μέσα σε χρονικό διάστημα το πολύ 30 ημερών, δυνάμει εγκυκλίου που δημοσιοποιήθηκε χθες Δευτέρα από την υπηρεσία διαχείρισης και προϋπολογισμού (Office of Management and Budget, OMB) του Λευκού Οίκου.

Η εφαρμογή έχει μπει στο στόχαστρο Αμερικανών κοινοβουλευτικών, σύμφωνα με τους οποίους εγείρει απειλή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια. Η χρήση του σε συσκευές δημοσίων λειτουργών απαγορεύθηκε διά νόμου, που ψηφίστηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, με την ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφαρμογής να κάνει λόγο για παραπληροφόρηση και να αρνείται ότι αυτή χρησιμοποιείται για κατασκοπεία.

Η εξαιρετικά δημοφιλής πλατφόρμα σύντομων βίντεο έχει μπει στο στόχαστρο της Δύσης, όπου κάποιες κυβερνήσεις λένε πως ανησυχούν ότι το Πεκίνο ίσως αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών στον κόσμο ολόκληρο.

Και στον Καναδά

Η κυβέρνηση του Καναδά από την πλευρά της ανακοίνωσε, χθες Δευτέρα, πως θα απαγορευθεί η χρήση της πλατφόρμας TikTok σε όλες τις κινητές συσκευές που δίνονται στο προσωπικό της από σήμερα Τρίτη, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτο επίπεδο κινδύνου» για την ασφάλεια και την ιδιωτική ζωή.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφαρμογής, ByteDance Ltd, δήλωσε απογοητευμένη από την απόφαση του Καναδά, αναφέροντας πως δεν «διευκρινίζει συγκεκριμένες ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με το TikTok» και χωρίς να υπάρξει επικοινωνία προκειμένου να συζητηθούν τυχόν ανησυχίες πριν ληφθεί αυτή η απόφαση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα