ΑΘΗΝΑ
18:24
|
25.04.2024
Τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, είναι κατά τι χαμηλότερα από αυτά του Φεβρουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα διαμορφώνεται η επιδότηση των οικιακών τιμολογίων ρεύματος για το Μάρτιο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε σήμερα το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Το ύψος της επιδότησης παραμένει δηλαδή στο επίπεδο του Φεβρουαρίου ενώ τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, είναι κατά τι χαμηλότερα από αυτά του Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι τελικές τιμές που θα πληρώσουν οι καταναλωτές το Μάρτιο θα είναι αντίστοιχα ελαφρώς χαμηλότερες σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Για τους πελάτες της ΔΕΗ, που είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής, το τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 15,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα (19,5 αρχική τιμή μείον 4 λεπτά που είναι η επιδότηση).

Ειδικότερα οι επιδοτήσεις για το Μάρτιο έχουν ως εξής:

Οικιακά τιμολόγια: Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh, η επιδότηση θα είναι 40 Euro/MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή. Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 84 Euro/MWh.

Γιατους αγρότες η επιδότηση ανέρχεται στα 40Euro/MWh.

Για την ενεργοβόρο βιομηχανία (περιλαμβάνονται χαλυβουργίες, τσιμεντοβιομηχανίες, βιομηχανίες αλουμινίου, κεραμουργίες, υφαντουργίες , βιομηχανίες παραγωγής χαρτιού, υαλουργίες, κλπ.) ο υπουργός τόνισε ότι σχεδιάζεται σχήμα ενίσχυσης με βάση το κοινοτικό πλαίσιο, στο οποίο θα ενταχθούν επιχειρήσεις που δεν έχουν συνάψει συμβάσεις σταθερών τιμολογίων άνω των 12 μηνών, δεν θα συνάψουν διμερή συμβόλαια φυσικής παράδοσης με παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας και αντιμετωπίζουν μείωση του λειτουργικού περιθωρίου κατά  40% ή σε αρνητικό λειτουργικό περιθώριο λόγω της αύξησης του κόστους του ρεύματος.

Για τις περιπτώσεις αυτές επιδότηση για όλο το 2023 θα είναι 50Euro/MWh.

Οι τιμές των παρόχων

ΔΕΗ:Η χρέωση διαμορφώθηκε στα 19,5 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για την 1η κλίμακα κατανάλωσης (έως 500 kWh μηνιαίως). Στα 20,7 λεπτά ανά kWh διαμορφώνεται η χρέωση της κατανάλωσης άνω των 500 kWh. Στα 15,4 λεπτά/kWh για το νυχτερινό ρεύμα.

Elpedison: Στο πρόγραμμα «Συνέπεια» προβλέπεται χρέωση 20,27 λεπτά /KWh (μετά την έκπτωση) για τον Μάρτιο. Στα 14,5 λεπτά / KWh βρίσκεται το πρόγραμμα Elpedison Economy, χωρίς προϋπόθεση συνέπειας και χωρίς πάγιο. Ενώ το τιμολόγιο του Electricity Home Day κυμαίνεται στα 23 λεπτά / KWh.

ΗΡΩΝ: 24,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα στο πρόγραμμα Protect, από 24,9 το Φεβρουάριο.

ΖeniΘ: Η χρέωση διαμορφώνεται στα 0,194 λεπτά του ευρώ ανά kWh έως 270 κιλοβατώρες, και 20,4 (από 20,49) για την υπερβάλλουσα.

Watt & Volt: Θα ισχύει χρέωση 0,245 λεπτά ανά kWh, στο πρόγραμμα Zero.

Αέριο Αττικής: Η χρέωση είναι 24,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας (από 25,1) και 18,5 με έκπτωση (από 18,8) στο φυσικό αέριο για ιδιώτες, για τον Μάρτιο

NRG: Η χρέωση για τον Μάρτιο ανέρχεται σε 19,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας (από 22,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα το Φεβρουάριο).

Protergia: Ανακοίνωσε χρέωση 24, 8 λεπτά του ευρώ ανά kWh, ανεξαρτήτως κατανάλωσης, με έκπτωση συνέπειας 18,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα, διατηρώντας τις χρεώσεις αμετάβλητες, σε σχέση με τον φεβρουάριο.

ΕΛΙΝ: Ανακοίνωσε χρέωση 0,183 ευρώ / kWh στο πρόγραμμα οικιακής παροχής Power On! Home Comfort και 0,223 ευρώ / kWh στο πρόγραμμα οικιακής παροχής Power On! Home, χωρίς πάγιο.

Volterra: Θα ισχύει η τιμή στα 21,4 λεπτά του ευρώ ανά KWh με το πάγιο στα 4,5 ευρώ.

Volton: Ανακοίνωσε τιμή στα 18,9 λεπτά του ευρώ/KWh με έκπτωση συνέπειας για τα οικιακά τιμολόγια, ενώ η τιμή διαμορφώνεται 19,9 σεντς/KWh χωρίς έκπτωση συνέπειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα