ΑΘΗΝΑ
07:34
|
19.04.2024
Ο εμβολιασμός των εφήβων δε θα είναι υποχρεωτικός και θα απαιτείται η γονική συναίνεση, διευκρίνισε η κυβέρνηση του Γάλλου Προέδρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δωρεάν, γενικευμένο αλλά μη υποχρεωτικό εμβολιασμό των εφήβων κατά του ιού HPV προχωρούν οι γαλλικές υγειονομικές αρχές σε μία προσπάθεια να καταπολεμηθεί πιο αποτελεσματικά ο ιός των κονδυλωμάτων που ευθύνεται ετησίως για περίπου 6.000 περιπτώσεις καρκίνου.

Στη Γαλλία, η εμβολιαστική κάλυψη κατά του ιού των κονδυλωμάτων είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη καθώς στο τέλος του 2021, είχαν εμβολιαστεί μόνον το 37,4% των κοριτσιών ηλικίας 16 ετών με δύο δόσεις. Στα αγόρια το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 6% και αφορούσε μόνον μία δόση του εμβολίου σε εφήβους ως 15 ετών.

Στη Φινλανδία, τη Σουηδία, την Ουγγαρία, τη Νορβηγία, την Ισπανία και τη Βρετανία, το ποσοστό εμβολιασμού των εφήβων ξεπερνά το 70%.

Ο ιός πλήττει μεγάλο αριθμό σεξουαλικά ενεργών ανθρώπων. Προκαλεί διάφορες λοιμώξεις του δέρματος και των βλεννογόνων και μολονότι είναι συχνά καλοήθης, η λοίμωξη μπορεί να επιμείνει και να καταλήξει σε προκαρκινικές αλλοιώσεις και μετά σε καρκίνο.

Ο εμβολιασμός συνιστάται για τα κορίτσια και τα αγόρια ηλικίας από 11 έως 14 ετών. Μπορεί επίσης να συνιστάται έως την ηλικία των 19 ετών για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και μπορεί να γίνεται έως την ηλικία των 26 ετών για τους άνδρες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άτομα του φύλου τους.

Σε περίπτωση που ο εμβολιασμός γίνει πριν από την έναρξη σεξουαλικών σχέσεων η προστασία που παρέχει το εμβόλιο κατά των ιών πλησιάζει το 100%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα