ΑΘΗΝΑ
15:35
|
26.04.2024
Περισσότερα από 2.000 εκτάρια δασών, συμπεριλαμβανομένων φυτειών και καλλιεργειών καφέ, έχουν καταστραφεί από τις φλόγες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαίνονται οι δασικές πυρκαγιές στην ανατολική περιοχή της Κούβας από τη Δευτέρα, ενώ σταδιακά καταφτάνουν σε πιο πυκνοκατοικημένο έδαφος. Μια εβδομάδα νωρίτερα αποφθέχθηκε ο κίνδυνος να φτάσει η φωτιά κοντά σε ένα εθνικό πάρκο της περιοχής.

Περισσότερα από 2.000 εκτάρια δασών, συμπεριλαμβανομένων φυτειών και καλλιεργειών καφέ, έχουν καταστραφεί από τις φλόγες, ανέφεραν οι αρχές, καθώς οι πυροσβέστες, οι υπάλληλοι του πάρκου και οι στρατιώτες δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Οι πυρκαγιές έχουν απομακρυνθεί από το Εθνικό Πάρκο Μενσούρα-Πιλότο και από την επαρχία Σαντιάγκο ντε Κούμπα, όπως και από την πυκνοκατοικημένη πόλη με το ίδιο όνομα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Οι πυρκαγιές εξαπλώνονται ενεργά μέσω «μιας ευρείας περιοχής, όχι μόνο ενός εστιακού σημείου», δήλωσε ο ηγέτης του τοπικού κομμουνιστικού κόμματος Ερνέστο Σαντιεστεμπάν στην κρατική τηλεόραση.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να σβήσουν τις πυρκαγιές, οι οποίες ξέσπασαν στις 18 Φεβρουαρίου. Αντιμετωπίζουν, όμως, πολλά εμπόδια όπως δυσμενείς καιρικές συνθήκες και δύσκολο έδαφος, δήλωσε ο Σαντιεστεμπάν.

Οι οικονομικές συνέπειες των πυρκαγιών θα είναι καταστροφικές και η αποκατάσταση της περιοχής θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια, εκτιμούν οι κουβανικές αρχές.

Προηγήθηκαν οι δασικές φωτιές του Ιανουαρίου, οι οποίες σύμφωνα με τις αρχές ήταν πολύ περισσότερες από αυτές που καταγράφονται κατά μέσον όρο στη νήσο της Καραϊβικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα