ΑΘΗΝΑ
23:20
|
25.04.2024
Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας συναντήθηκε στο Αλγέρι με τον αρχηγό του αλγερινού στρατού και τον Αλγερινό πρόεδρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για την ενίσχυση της στρατιωτικής τους συνεργασίας συζήτησαν χθες η Αλγερία και η Ρωσία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του γραμματέα του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ, στο Αλγέρι, σύμφωνα με το αλγερινό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου, ο Ρώσος αξιωματούχος, συνοδευόμενος από μεγάλη αντιπροσωπεία, συζήτησε με τον αρχηγό του αλγερινού στρατού, Σαΐντ Τσενγκρίχα, «την κατάσταση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των στρατών των δύο χωρών και τρόπους ενίσχυσης της».

Αυτή η επίσκεψη «αντιπροσωπεύει, για εμάς, την έκφραση της σταθερής και ειλικρινούς προθυμίας που εμψυχώνει τις δύο χώρες να ενισχύσουν περαιτέρω τη στρατηγική και ιστορική εταιρική σχέση, που χαρακτηρίζει τις διμερείς σχέσεις τους, ιδιαίτερα στον τομέα της στρατιωτικής συνεργασίας», δήλωσε ο Τσενγκρίχα.

Ο Νικολάι Πατρούσεφ είπε από την πλευρά του ότι η χώρα του εργάζεται για την «περαιτέρω ενίσχυση» των σχέσεων μεταξύ Αλγερίας και Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας έγινε δεκτός και από τον Αλγερινό Πρόεδρο, Αμπντελματζίντ Τεμπούν, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η Μόσχα είναι ένας σημαντικός προμηθευτής όπλων της Αλγερίας, της μεγαλύτερης σε έκταση χώρας της Αφρικής.

Ο Αμπντελματζίντ Τεμπούν πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία τον Μάιο.

Το 2021, παρά την πανδημία Covid-19, το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών έφτασε τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα