ΑΘΗΝΑ
21:47
|
27.04.2024
«Η συλλογική θλίψη δίνει τη θέση της στην αγανάκτηση, που με τη σειρά της πρέπει να μετουσιωθεί σε έλλογη πράξη», αναφέρουν οι διοργανωτές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξαιτίας του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη αναβάλλεται η ημερίδα του mέta με τίτλο «Μια γενιά υπό πολιορκία: Η νεολαία μεταξύ κρίσης και διεκδίκησης» που ήταν προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη 2 Μαρτίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:

Όταν τιτλοφορούσαμε «Μια γενιά υπό πολιορκία» την ημερίδα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο που προγραμματίζαμε για αύριο Πέμπτη 2 Μαρτίου με θέμα την ελληνική νεολαία, δεν φανταζόμασταν ασφαλώς ότι η ευαλωτότητα των νέων ανθρώπων στη χώρα μας (και όχι μόνο αυτών άλλωστε) θα καταδεικνυόταν με τόσο μακάβριο τρόπο, όπως συνέβη με το σημερινό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη – με θύματα μεταξύ άλλων και αρκετούς φοιτητές που επιστρέφουν αυτόν τον καιρό στις σχολές τους για την έναρξη του εαρινού εξαμήνου.

Στα όσα είχαμε να πούμε (για την εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση, την εργασιακή μιζέρια, την εμπορευματοποίηση του ελεύθερου χρόνου, την καταστολή και συνολικά των περιορισμό των προοπτικών της νεολαίας στη σημερινή δυστοπία) ήρθε να προστεθεί το σοκ της συνειδητοποίησης ότι οι ζωές όλων μας θεωρούνται απολύτως αναλώσιμες. Η ιδιωτικοποίηση και η παραμέληση ζωτικών υποδομών έφεραν τα αποτελέσματα που είχαν και οπουδήποτε αλλού δοκιμάστηκαν: οι ανάγκες των πολλών και η ίδια η ασφάλειά τους θυσιάστηκαν, χάριν της επιδοτούμενης κερδοσκοπίας.

Η συλλογική θλίψη δίνει τη θέση της στην αγανάκτηση, που με τη σειρά της πρέπει να μετουσιωθεί σε έλλογη πράξη.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις δεκάδες οικογένειες των θυμάτων και την συμπαράστασή μας στους τραυματίες.

Συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος για τη σιδηροδρομική τραγωδία, αναβάλλουμε την διοργάνωση της ημερίδας μας για καταλληλότερο χρόνο, που θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα