ΑΘΗΝΑ
22:23
|
04.05.2024
Σήμερα και αύριο σε Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας και στο Νοσοκομείο Ελπίς. Εκκλήσεις από ΑΠΘ και Πανεπιστήμιο Πάτρας, ΣΥΡΙΖΑ και Θεαγένειο. Ουρές στη Λάρισα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκτακτες αιμοδοσίες στα δημοτικά ιατρεία και στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την ΝΥ Αιμοδοσίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες αίματος για τους δεκάδες τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν, δίνοντας αίμα, μπορούν να προσέρχονται:

Σήμερα, Τετάρτη 1 Μαρτίου: Νοσοκομείο Ελπίς (Δημητσάνας 7) άμεση προσέλευση αιμοδοτών μέχρι τις 19:00. Τηλ: 2132039265

Αύριο, Πέμπτη 2 Μαρτίου από τις 10:00 π.μ. – 15:00 μμ στα εξής δημοτικά ιατρεία:

1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 78) – τηλ. για ραντεβού 2103626587

2ο Δημοτικό Ιατρείο (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ ,Νέος Κόσμος) Τηλέφωνο για ραντεβού 2109239865

5ο Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4, Πατήσια) – τηλ. για ραντεβού 2102015510

Αιμοδοσία στο ΑΠΘ

Έκκληση για αιμοδοσία απευθύνει στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου, προκειμένου να συνδράμει η οικογένεια του ΑΠΘ στις ανάγκες για αίμα των τραυματιών από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

Αιμοδοσία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας

Έκκληση για προσφορά αίματος, απευθύνει το κέντρο αίματος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των τραυματιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στα Τέμπη. Ειδικότερα, το κέντρο αίματος, το οποίο θα λειτουργεί συνεχώς έως τις 8:00 το βράδυ, απευθύνει έκκληση σε κάθε υγιή πολίτη, ηλικίας 18 έως 65 ετών, για εθελοντική αιμοδοσία.

Στη Λάρισα ο Ερυθρός Σταυρός απηύθυνε κάλεσμα για αιμοδοσία από το πρωί και ήδη σχηματίζονται ουρές… γιατί οι πολίτες είναι πάντα δίπλα στους συμπολίτες τους.

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αιμοδοσία

Κάλεσμα προς τα μέλη του, αλλά και όλους τους πολίτες, «να συμμετέχουν με την αλληλεγγύη τους στις προσπάθειες ανακούφισης των τραυματισμένων επιβατών και των συγγενών τους της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη», απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί όλους και όλες να επισκεφθούν μία από τις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα, επισημαίνοντας ότι «η συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους με την αιμοδοσία είναι το ελάχιστο καθήκον μας σε αυτές τις δύσκολες ώρες».

Έκκληση και από το Θεαγένειο

Έκκληση να προσέλθουν σε αιμοδοσία για τις ανάγκες των τραυματιών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, οι οποίοι νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας, απευθύνει η διοίκηση του  Θεαγενείου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αιμοδοτήσουν στην Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Θεαγενείου η οποία θα λειτουργήσει εκτάκτως :

  • Τετάρτη 1/3 , Πέμπτη 2/3 και Παρασκευή 3/3  από 9:00 πμ έως 13:00 και από 17:00 έως 19:30
  • Σάββατο 4/3 και Κυριακή 5/3 από τις 10:00 πμ έως τις 13:00
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα