ΑΘΗΝΑ
19:40
|
19.04.2024
Ζητούν ψηλότερους μισθούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας και μείωση του εβδομαδιαίων ωρών εργασίας, που σήμερα είναι στις 37,5 ώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 700 γιατροί της Υπηρεσίας Υγείας της Μαδρίτης (Sermas) βγήκαν στους δρόμους σήμερα, ζητώντας υψηλότερους μισθούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας και μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας, που σήμερα είναι στις 37,5 ώρες.

Οι διαδηλωτές βάδισαν στους δρόμους της Μαδρίτης για πάνω από δύο ξεκινώντας από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Υπηρεσίας Υγείας της Μαδρίτης (Sermas) προς την πλατεία Puerta del Sol, όπου βρίσκεται η έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης.

Φωνάζοντας «υγειονομικοί ενωμένοι, ποτέ ηττημένοι», οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση υποστήριξαν τα αιτήματα των γιατρών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Επειγόντων Περιστατικών. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πόσο υπεύθυνοι είμαστε απέναντι στους συναδέλφους και τους ασθενείς μας», είπε η διαδηλώτρια Άντζελα Ερνάντεζ.

Κάλεσε τις αρχές να αυξήσουν τις αμοιβές και να αναδιοργανώσουν τις εφημερίες. «Πρέπει να κάνουμε τους επαγγελματίες να ακουστούν και να γίνουν σεβαστοί. Αν δεν θέλουμε να έχουμε έλλειψη ειδικών, πρέπει να λύσουμε αυτό το πρόβλημα επειγόντως», τόνισε.

Ο Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου των Επίσημων Ιατρικών Σχολών (CGCOM), Τομάς Κόμπο, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα λύσει την κρίση στην υγεία μόνο ακούγοντας τους γιατρούς.

«Για τουλάχιστον 20 χρόνια, οι Ισπανοί γιατροί καταγγέλλουν την υπερφόρτωση, την επισφάλεια, την υπερβολική προσδοκία από τους πολιτικούς, την έλλειψη χρόνου για συνεχή φροντίδα, γεγονός που οδήγησε έναν στους δύο Ισπανούς γιατρούς να έχει υποφέρει από σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης», είπε ο Κόμπο.

Η Ερνάντες ζήτησε κατανόηση από τους κατοίκους της Μαδρίτης που επλήγησαν από την απεργία. «Δεν είναι απεργία εναντίον του λαού μας αλλά υπέρ του. Πρέπει να βελτιώσουμε το σύστημα υγείας. Διαφορετικά, στο τέλος θα μειωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών μας», ανέφερε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα