ΑΘΗΝΑ
01:09
|
29.09.2024
Οι δραματικές στιγμές των επιβατών του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, όπως το βίωσαν οι ίδιοι...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δραματικές στιγμές βίωσαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορευματική αργά το βράδυ χθες Τρίτη στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, με τον τραγικό απολογισμό μέχρι στιγμή να φθάνει τους 38 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

«Στα πίσω βαγόνια δεν είχαμε πρόβλημα, αλλά μπροστά… Οι φλόγες, ο καπνός, γινόταν χαμός. Πρέπει να είναι πολλά τα θύματα, τουλάχιστον οι τραυματίες», είπε επιβάτιδα του τρένου. Περιγράφοντας τη στιγμή της σύγκρουσης, είπε: «Εκείνη τη στιγμή καταλαβαίνουμε ότι εκτροχιαζόμαστε, πιανόμασταν, προσπαθούσαμε… Παρόλο που ήμασταν στα τελευταία βαγόνια, χτύπησαν κι εκεί αρκετά άτομα, αλλά οι σοβαρότεροι τραυματισμοί είναι στα πρώτα βαγόνια».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, «είναι όλα νέα παιδιά» μέσα στο τρένο. Νεαρός που ταξίδευε με την ίδια αμαξοστοιχία, είπε: «Εγώ βρισκόμουν στο βαγόνι 6. Το νιώσαμε σαν έναν σεισμό. Ηταν τρεις συγκρούσεις, η μία πιο μικρή από την άλλη. Στοβαγόνι μου χτύπησε μόνο μία γυναίκα, όχι κάτι πολύ σοβαρό. Μετάπροσπάθησα με κάποια άλλα άτομα να βγάλουμε έξω τους περισσότερους, γιατί ήταν δύσκολη η μετακίνησή τους με τις βαλίτσες».

«Φοιτητές μας βοήθησαν»

«Αγνοείται ο ξάδελφός μου»

«Ακούσαμε ένα μπαμ και προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Σπάγανε τζάμια και φωνάζανε άνθρωποι. Μέσα στο τρένο επικράτησε πανικός, ήταν γεμάτα τα 2/3 της αμαξοστοιχίας. Δεν είδαμε τίποτα, ξαφνικά το τρένο άρχισε να τραντάζεται ολόκληρο. Η αμαξοστοιχία μετά τη σύγκρουση γύρισε 90 μοίρες, η μισή είχε πέσει σε γκρεμό και φλεγόταν ολόκληρη. Τα μπροστινά βαγόνια καταστράφηκαν εντελώς».

Άλλος επιβάτης αναφέρει πως ήταν στο πέμπτο βαγόνι, όπου δεν υπήρξε φωτιά, ωστόσο αναφέρει πως η σύγκρουση ήταν σφοδρή.

Τα όσα συνέβησαν την ώρα του πολύνεκρου δυστυχήματος αφηγήθηκε ένας ακόμα νεαρός, περιγράφοντας τις προσπάθειες όσων μπορούσαν να βοηθήσουν εγκλωβισμένους και τραυματίες. «Ήταν σαν ένας σεισμός, έτσι το νιώσαμε περιέγραψε μιλώντας στο larissanet, σημειώνοντας πως από το βαγόνι έξι όπου επέβαινε προσπάθησε να απεγκλωβίσει επιβάτες. Ακούσαμε πως υπήρχε και ένα βρέφος έξι μηνών αλλά ευτυχώς μετά μου είπε η μητέρα του ότι μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη και ήταν καλά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα