ΑΘΗΝΑ
04:04
|
27.04.2024
Τριήμερο εθνικό πένθος. Τουλάχιστον 40 νεκροί, δεκάδες τραυματίες. Δηλώσεις Μητσοτάκη και Τσίπρα. Παραιτήθηκε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πένθος, θλίψη, πόνος, οργή και πολλά αναπάντητα ερωτήματα για μια τραγωδία που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Η 1η Μαρτίου του 2023 θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα που συνέβη το πλέον πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της Ελλάδας. Στη μία βασική σιδηροδρομική αρτηρία, που συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον 40 άνθρωποι, κυρίως νέοι, έχασαν τη ζωή τους. Πάνω από 70 είναι οι τραυματίες και πολλές περισσότερες δεκάδες είναι οι συγγενείς και οι φίλοι, που έχασαν για πάντα αγαπημένους τους ανθρώπους!

Αργά το βράδυ χθες Τρίτη η τελευταία επιβατική αμαξοστοιχία που αναχώρησε από τον σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα συγκρούστηκε με εμπορευματική αμαξοστοιχία στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη. Τα δύο τρένα, άγνωστο γιατί, για πολλά λεπτά κινούνταν στην ίδια γραμμή μέχρι που συνέβη η μοιραία σύγκρουση.

Ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει άγνωστος, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων. Ωστόσο, επίσημα η Πυροσβεστική έκανε λόγο για 342 επιβάτες, δέκα άτομα προσωπικό στην επιβατική αμαξοστοιχία και δύο στην εμπορική πριν από το δυστύχημα.

Στα νοσοκομεία διακομίστηκαν αρχικά 85 τραυματίες, σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι συνολικά 194 επιβάτες μεταφέρθηκαν με πέντε λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον 70 εκ των τραυματιών ακόμα νοσηλεύονται σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Οι διασωληνωμένοι τραυματίες είναι πέντε. Τρεις νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και δύο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Αρχικά από τους 194 επιβάτες, οι 26 διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και άλλοι 32 στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Με έκτο λεωφορείο 20 άτομα μεταφέρθηκαν στη Λάρισα. Επιπλέον, 5 επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κατερίνης, εκ των οποίων 3 είναι καλά στην υγεία τους και αποχώρησαν, ενώ 2, ελαφρά τραυματίες, παρέμειναν για νοσηλεία.

Στον τόπο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην περιοχή των Τεμπών, μετέβη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου αλλά και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο», δήλωσε το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον τόπο της τραγωδίας.

Διάγγελμα Μητσοτάκη

Επανερχόμενος στο ζήτημα, λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε περίπου τις προηγούμενες δηλώσεις του και ευχαρίστησε όσους κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή στον τόπο της τραγωδίας προσθέτοντας πως συνάντησε συγγενείς τραυματιών, θυμάτων και αγνοουμένων.

Η ΠτΔ δήλωσε από τη Μολδαβία: «Μοιραζόμαστε την οδύνη όσων έχασαν τους δικούς τους».

Φτάνοντας στον τόπο της τραγωδίας δήλωσε συγκλονισμένη από την εικόνα που αντίκρισε και από τις περιγραφές των υπευθύνων του Πυροσβεστικού Σώματος, για τις προσπάθειες απεγκλωβισμού επιβατών. Εκεί, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου άφησε λίγα λουλούδια στα συντρίμμια ενός βαγονιού στη μνήμη των θυμάτων. Αμέσως μετά αναχώρησε για να επισκεφτεί τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, όπου βρίσκονται συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας φθάνοντας αργότερα στον τόπο του πολύνεκρου δυστυχήματος δήλωσε:

«Ζούμε στιγμές βαθιάς οδύνης και θλίψης, οι εικόνες που είδα είναι συγκλονιστικές, ζούμε κμια αδιανόητη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους, μεταξύ των οποίων δυστυχώς βρίσκονται και πολλά νέα παιδιά. Την ώρα που ακόμα μετράμε τους νεκρούς μας και πενθούμε, δεν θέλω να μιλήσω για ευθύνες. Θα τα πούμε αυτά στην ώρα τους. Θέλω μόνο να εκφράσω τη βαθύτατη οδύνη και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θανόντων, αλλά και τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στους τραυματισμένους»

Συγκεντρώσεις στα γραφεία της HellenicTrain και στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης

Την αστυνομία βρήκαν απέναντί τους οι εκατοντάδες των πολιτών που συγκεντρώθηκαν στο σταθμό του τρένου στη Θεσσαλονίκη, στον οποίο κανονικά θα κατέφθανε το τραγικό δρομολόγιο, και στα γραφεία της HellenicTrain στην Αθήνα.

Στην Αθήνα, μάλιστα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στη συγκέντρωση χρησιμοποιώντας χημικά.

Τριήμερο εθνικό πένθος

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Τίθεται σε ισχύ από σήμερα, έως και την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Παραίτηση του υπουργού Κώστα Αχ. Καραμανλή

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής ανέλαβε λίγο πριν τις 4.00 το απόγευμα την πολιτική ευθύνη για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, τονίζοντας πως το έπραξε ως ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα.

Στον ανακριτή αύριο ο σταθμάρχης Λάρισας

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί αύριο ο σταθμάρχης της Λάρισας, αντιμέτωπος με πολύ βαριές κατηγορίες, καθώς αναφέρεται πως θα κατηγορηθεί για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες.

Δύσκολη η αναγνώριση των σορών

«Αυτή την ώρα συνεχίζεται η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των σορών που έχουν μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, και με τη διαδικασία της λήψης DNA, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών μπορούν να κατευθυνθούν προς τα ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Υπενθύμισε ότι, εκτός από τους ψυχολόγους που βρίσκονται από το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, έχει συσταθεί ομάδα ψυχολόγων από την τηλεφωνική γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 και καλεί τους συγγενείς και τις οικογένειες θυμάτων και τραυματιών, προκειμένου να τους παρέχει ψυχολογική υποστήριξη.

Αγωνιώδεις προσπάθειες από Πυροσβεστική, στρατό και σωστικά συνεργεία

Στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών επιχειρούν δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και της ελληνικής αστυνομίας. Τα βαγόνια, ειδικά τα πρώτα της επιβατικής αμαξοστοιχίας, έχουν γίνει μια άμορφη μάζα. Η επιχείρηση για την ανάσυρση επιζώντων ή θυμάτων συνεχίζεται.

Την έρευνα για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος έχει αναλάβει το Τμήμα της Τροχαίας της Λάρισας. Στο Αστυνομικό τμήμα Λάρισας δίνονται καταθέσεις, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας.

ΕΛ.ΑΣ.: Τα τηλεφωνικά νούμερα για την παροχή πληροφοριών για το δυστύχημα στα Τέμπη

«Σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε βραδινές ώρες της 28-02-2023 στα Τέμπη, οι οικείοι και συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, στα τηλέφωνα: 2410 683175 και 2410 683176, για παροχή πληροφοριών για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη καθώς και για όσους έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο», ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Μίνα Γκάγκα: Είναι τρομερό το ατύχημα που συνέβη

Δηλώσεις από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα:  «Είναι τρομερό το ατύχημα που συνέβη. Λυπάμαι πάρα πολύ για όλους τους ανθρώπους που χάθηκαν, για τους γονείς των παιδιών, πραγματικά νομίζω δεν το χωράει ο νους μας. Εδώ οι ασθενείς που έχουν έρθει ήταν περισσότεροι από 30 και έχουν μείνει 14. Οι πιο πολλοί για παρακολούθηση, 1-2 είναι λίγο πιο σοβαρά. Θα δούμε λίγο όλους τους ανθρώπους που είναι τραυματισμένοι και ελπίζω να πάνε όλα καλά. 

Τα νοσοκομεία ήταν επί ποδός, ήρθε όλο το προσωπικό πάρα πολύ γρήγορα μέσα σε όλα τα νοσοκομεία και τους ευχαριστώ. Και πάλι λυπάμαι πάρα πολύ. Για τους τραυματίες κάνουμε ότι μπορούμε. Ακόμη υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που έρχονται μόνοι τους για προσαγωγές, δεν έχω συνολική εικόνα. Νομίζω αυτή θα μας τη δώσει η πολιτική προστασία.  Στα άλλα νοσοκομεία έχουμε, στο Γεννηματάς λίγους, στην Κατερίνη λίγους και στα δύο της Λάρισας είναι οι περισσότεροι». 

Θάνος Πλεύρης: Ζούμε μια τραγωδία

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος βρίσκεται από νωρίς το βράδυ στη Λάρισα, ενημέρωσε τα ΜΜΕ για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία όπου μεταφέρονται οι τραυματίες αλλά και οι νεκροί από την τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Ζούμε μια τραγωδία. Αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία μας, βρίσκονται σε πολύ καλά χέρια τραυματίες αλλά το πρόβλημα δεν είναι οι τραυματίες. Βρίσκονται σε καλή κατάσταση οι περισσότεροι από αυτούς».

Ανακοίνωση της Hellenic Train

Λόγω της σύγκρουσης των δυο αμαξοστοιχιών στον Ευαγγελισμό, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train, δεν θα πραγματοποιηθούν όλα τα δρομολόγια σε:

  •    Αθήνα- Θεσσαλονίκη
  • Θεσσαλονίκη – Αθήνα
  •    Αθήνα -Καλαμπάκα
  •    Καλαμπάκα -Αθήνα
  •    Αθήνα – Λειανοκλάδι
  •    Λειανοκλάδι – Αθήνα
  •    Θεσσαλονίκη – Λάρισα
  •    Λάρισα-Θεσσαλονίκη
  •    Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα
  •    Καλαμπάκα – Παλαιοφάρσαλος
  •    Βόλος – Λάρισα
  •    Λάρισα – Βόλος
  •    Λειανοκλάδι -Στυλίδα
  •    Στυλίδα – Λειανοκλάδι

«Τα βαγόνια 1 και 2 δεν υπάρχουν, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης εκτινάχθηκαν» είπε στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. «Τα βαγόνια 1 και 2 έχουν διαλυθεί τελείως» πρόσθεσε.

Για ένα τραγικό δυστύχημα έκανε λόγο ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, παραπέμποντας σε επερχόμενες δηλώσεις από την Πολιτική Προστασία. Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια δήλωση από τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Στο σημείο της σύγκρουσης μετέβη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Το BBC αναφέρει ότι στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν 350 επιβάτες. Στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων επιχειρούν περίπου 150 πυροσβέστες και 40 ασθενοφόρα επιστρατεύτηκαν για τη μεταφορά των τραυματιών, σύμφωνα με το BBC. Τα αίτια της πλέον πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στην Ελλάδα δεν είναι ακόμα γνωστά.

Ωστόσο, για 12 ολόκληρα λεπτά τα δύο τρένα κινούνταν με ταχύτητα στην ίδια γραμμή!

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Γιάννης Γούλας , κατήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως ενημερώθηκαν για το τραγικό συμβάν από επιβάτες του τρένου. «Δεν ήξεραν ότι έχει γίνει σύγκρουση, μας είπαν για εκτροχιασμό» είπε ο κ. Γούλας.

«Ήταν μια σφοδρότατη σύγκρουση», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. «Είναι μια τραγική νύχτα… είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια το σκηνικό», πρόσθεσε.

Οι σοροί μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους.

Εκφράζονται φόβοι για αύξηση στον αριθμό των νεκρών, αφενός γιατί ανάμεσα στους τραυματίες κάποιοι φέρουν βαριά τραύματα, αφετέρου γιατί υπάρχουν άτομα που βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένα στα συντρίμμια ή ακόμη λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης έχουν εκτοξευτεί σε μεγάλη απόσταση στα γύρω χωράφια.

«Πάμε κι όπου βγει»

Επιβάτης δήλωσε στις κάμερες: «Άκουσα τον οδηγό να λέει στον υπεύθυνο των εισιτηρίων ‘Πάμε κι όπου βγει’.. Το άκουσα μέσω του ασύρματου. Μας ενημέρωσαν ότι θα καθυστερήσουμε παραπάνω γιατί ήταν μονής οδού. Μάλλον έπρεπε να καθυστερήσουμε παραπάνω. Δεν ήταν σωστά χρονοθετημένα τα πράγματα από τον ΟΣΕ». 

«Μακελειό μετά τη σύγκρουση τρένων κοντά στην πόλη της Λάρισας», ο τίτλος της είδησης στο BBC για την εθνική τραγωδία κοντά στα Τέμπη.

«Δεν μπορώ να μεταφέρω με λόγια τι συμβαίνει στην περιοχή», δήλωσε στο MEGA ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο της φονικής σύγκρουσης από την πρώτη στιγμή. «Ευτυχώς που η σύγκρουση δεν έγινε μέσα στις σήραγγες», πρόσθεσε.

Πρώτη είδηση το δυστύχημα και στον βρετανικό Guardian, ο οποίος μεταφέρει μαρτυρία επιζώντα, που δήλωσε το εξής: «Δεν τραυματίστηκα, αλλά βάφτηκα με αίμα από άλλους ανθρώπους που τραυματίστηκαν κοντά μου». Ένας έφηβος είπε ότι το πρώτο βαγόνι πήρε φωτιά και ότι με μια τσάντα έσπασε το τζάμι και γλίτωσε.

Πρόκειται για το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας. Το δεύτερο, πλέον πολύνεκρό σιδηροδρομικό δυστύχημα είχε συμβεί το 1972, όταν 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων έξω από τη Λάρισα.

Έκτακτη αιμοδοσία για τους τραυματίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας

Έκτακτη αιμοδοσία για τη βοήθεια των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αποφάσισε να διεξάγει ο Ερυθρός Σταυρός, στη κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Έκτακτες αιμοδοσίες στα δημοτικά ιατρεία και στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την ΝΥ Αιμοδοσίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες αίματος για τους δεκάδες τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Εκκλήσεις για αιμοδοσία απηύθυναν επίσης το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στη Λάρισα οι εθελοντές είναι εκατοντάδες μετά το κάλεσμα του Ερυθρού Σταυρού.

Νέα ανακοίνωση της Hellenic Train

Τη βαθιά της θλίψη για το τραγικό δυστύχημα, που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη στο ύψος του Ευαγγελισμού, εκφράζει με νέα της ανακοίνωση η Hellenic Train.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «εργάζεται από την πρώτη στιγμή επί τόπου σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές» και ενημερώνει ότι «θέτει στη διάθεση των νοσοκομείων, στα οποία έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες του ατυχήματος, την τράπεζα αίματος που έχει δημιουργηθεί από τους εργαζόμενους της εταιρείας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών». Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση της εταιρείας.

Πρόεδρος μηχανοδηγών ΟΣΕ: Δεν λειτουργεί τίποτα

Ερωτηθείς στην ΕΡΤ ο πρόεδρος μηχανοδηγών ΟΣΕ, Κώστας Γενιδούνιας, για αν υπάρχει κάποιο κεντρικό σύστημα ελέγχου των δρομολογίων, ήταν ξεκάθαρος: «Δεν λειτουργεί τίποτα. Γίνονται όλα χειροκίνητα, από ανθρώπινο παράγοντα. Είμαστε στο manual, σ’ όλο το Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Ούτε οι ενδείξεις λειτουργούν στα φωτοσήματα λειτουργούν, ούτε ο έλεγχος κυκλοφορίας λειτουργεί. Αν αυτά λειτουργούσαν, οι μηχανοδηγοί θα βλέπαν την κόκκινη ένδειξη και τα τρένα θα σταματούσαν σε απόσταση 500 μ. – 1 χλμ…. Δεν λειτουργεί, είναι κενό. Μάλλιασε η γλώσσα μας να το λέμε». 

«Υπήρχαν και λειτουργούσαν. Θα πρέπει να ρωτήσετε τους αρμόδιους. Εμείς συνεχώς διαμαρτυρόμαστε», πρόσθεσε σε άλλη ερώτηση για το εάν υπήρχαν τέτοια συστήματα.

Ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την τραγωδία στα Τέμπη

Με ανείπωτη θλίψη παρακολουθούμε το τραγικό γεγονός της σύγκρουσης των δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, που ανάμεσα στους νεκρούς, τους αγνοούμενους και τους τραυματισμένους βρίσκονται συνάδελφοι και συμφοιτητές μας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Μας οργίζει το γεγονός ότι χάθηκαν ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τραγικό τρόπο. Να ενταθούν τώρα οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων και τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Να δοθεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες και τις οικογένειες τους. Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη.

Σύλληψη σταθμάρχη

Η αστυνομία προχώρησε τελικά στη σύλληψη του σταθμάρχη αποδίδοντάς του ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης.

Ο Κώστας Καραμανλής στα Τέμπη

Ετεροχρονισμένα ήρθε η πρώτη ανακοίνωση-αντίδραση της κυβέρνησης με τον Κώστα Καραμανλή, να υπόσχεται με δάκρυα να βρει τα αίτια της τραγωδίας.

Προειδοποιητική ανακοίνωση σιδηροδρομικών στις 7 Φεβρουαρίου 2023

«Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις» κατήγγειλαν στις 7/2 οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο… λίγες ήμερες πριν τη σημερινή τραγωδία.

Συλλυπητήρια από τον Ζελένσκι

Με ένα tweet, ο Ζελένσκι έστειλε τα θερμά μου συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό για τη σημερινή τραγωδία. «Ο λαός της Ουκρανίας συμμερίζεται τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες».

Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων

Με δημόσια δαπάνη θα τελεστούν οι κηδείες των θυμάτων της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη, έπειτα από απόφαση των υπουργών Μάκη Βορίδη και Χρήστο Σταϊκούρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα