ΑΘΗΝΑ
15:49
|
20.04.2024
Τι φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον ανακριτή θα βρεθεί αύριο ο σταθμάρχης της Λάρισας, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία για πολύ βαριά αδικήματα.

Οι κατηγορίες τις οποίες θα αντιμετωπίσει και για τις οποίες θα ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη, αφορούν το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων, αδίκημα που με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια.

Επίσης αναφέρεται πως διώξεις θα ασκηθούν για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Ακόμη, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με εντολή του εισαγγελέα Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλου, η προανακριτική απολογία του σταθμάρχη έγινε παρουσία εισαγγελέα, λόγω της μείζονος σημασίας της ερευνώμενης υπόθεσης. Με εντολή επίσης του κ. Δασκαλόπουλου, εισαγγελέας παρίσταται στον τόπο της τραγωδίας ενόψει της σύνταξης αυτοψίας από την Τροχαία της Λάρισας για τα ευρήματα του τραγικού συμβάντος, αυτοψία που θεωρείται κρίσιμο στοιχείο για την συνολική αξιολόγηση του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Στοιχεία της κατάθεσης του 60χρονου σταθμάρχη της Λάρισας, που βρίσκεται από τα ξημερώματα στα χέρια της Αστυνομίας της πόλης, δημοσιοποίησε κατά αποκλειστικότητα νωρίς το απόγευμα ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος, Βασίλης Λαμπρόπουλος, στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου «Live News».

Ο σταθμάρχης (που είχε εκπαιδευθεί πρόσφατα στη νέα του θέση έχοντας προηγουμένως εργαστεί ως αχθοφόρος) παραδέχθηκε πως έκανε λάθος τονίζοντας στην αρχή πως εκείνη την ώρα που έφτασε το τρένο από την Κατερίνη εκείνος προσπαθούσε να «παρκάρει» ένα άλλο τοπικό τρένο.

«Άλλαξα τα κλειδιά των γραμμών και δεν τα επανέφερα μετά στη θέση τους» φέρεται να είπε στην κατάθεσή του ένας άνθρωπος που αποτέλεσε τον μοιραίο «τροχό της αμάξης» ενός διαστρεβλωμένου συστήματος αφιερωμένου στην υπηρεσία του κέρδους με τους επιβάτες και την ασφάλειά τους στο ρόλο μίας άλλης «Ιφιγένειας».

Έτσι, κατά τα λεγόμενά του, ο 60χρονος σταθμάρχης έβαλε κατά λάθος το τρένο που αναχώρησε από την Λάρισα στη γραμμή που ερχόταν η εμπορική αμαξοστοιχία λέγοντας πως μπερδεύτηκε ενώ ασχολούταν και με την τοπική αμαξοστοιχία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα