ΑΘΗΝΑ
19:22
|
04.05.2024
«Ζούμε μια τραγωδία - Προέχει οι συγγενείς να βρουν ζωντανούς τους δικούς τους».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος βρίσκεται από νωρίς το βράδυ στη Λάρισα, ενημέρωσε τα ΜΜΕ για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία όπου μεταφέρονται οι τραυματίες αλλά και οι νεκροί από την τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Ζούμε μια τραγωδία. Αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία μας, βρίσκονται σε πολύ καλά χέρια τραυματίες αλλά το πρόβλημα δεν είναι οι τραυματίες. Βρίσκονται σε καλή κατάσταση οι περισσότεροι από αυτούς».

Αντιστοίχως όμως μέχρι στιγμής έχουμε 32 νεκρούς οι οποίοι στο σύνολό τους έρχονται στο γενικό νοσοκομείο και είμαστε δίπλα στους συγγενείς που έχουν έρθει, τους διαβάζουμε τα ονόματα που έχουμε από τους τραυματίες μήπως κάποιος άνθρωπός τους είναι τραυματίας ενώ παράλληλα ξεκινάμε και τη διαδικασία να γίνει η αναγνώριση των 32 νεκρών που έχουμε.

Έχουμε φέρει και τους ψυχολόγους για να τους στηρίξουμε. Καταλαβαίνετε ότι είναι μια τρομακτική διαδικασία για γονείς και συγγενείς. 

Θα προσπαθήσουμε να γίνει όσο δυνατόν πιο γρήγορα η διαδικασία, παρ’ όλο που υπάρχουν δυσκολίες στην αναγνώριση.

Οι τραυματίες κατά βάση είναι καλά, υπάρχουν και κάποιοι που είναι πιο σοβαρά. Την κατάσταση αυτή τη διαχειρίζονται τα νοσοκομεία και αυτή τη στιγμή είμαστε δίπλα σε αυτούς τους γονείς και τους συγγενείς που περιμένουν να δουν αν οι άνθρωποι τους είναι ζωντανοί. 

Είναι μια μεγάλη τραγωδία, είμαστε δίπλα τους για να τους στηρίξουμε αλλά αυτό που προέχει είναι οι περισσότεροι να μπορέσουν να βρουν ζωντανούς τους δικούς τους» τόνισε ο υπουργός υγείας και προσέσθε ότι κατά βάση οι τραυματίες και οι νεκροί είναι νέοι άνθρωποι».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα