ΑΘΗΝΑ
08:54
|
08.05.2024
Η συγκέντρωση έχει μετατραπεί σε πορεία και κινείται προς τη Βουλή.
@PRINgr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία επιτέθηκε στις εκατοντάδες ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της HellenicTrain στη συμβολή της λεωφόρου Συγγρού με την οδό Πετμεζά.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίων των συγκεντρωμένων.

Μέχρι πριν λίγα λεπτά, συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι κι εκατοντάδες κόσμου είχαν γεμίσει το δρόμο έξω από τα γραφεία, όπου ήταν ιδιαιτέρως ισχυρή η παρουσία της αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας για να αναδείξουν την υπαιτιότητά της για το πολύνεκρο δυστύχημα της περασμένης νύχτας, την ώρα που φαίνεται πολύ πιθανό να επιχειρηθεί να επιμεριστούν ευθύνες με τρόπο που θα θέτουν στο απυρόβλητο τόσο την εταιρεία, οι παραλείψεις (και) της οποίας είχαν επισημανθεί επανειλημμένα από τους εργαζόμενους ως παράγοντες εξαιρετικού κινδύνου, όσο και τις μνημονιακές απαίτησεις για ιδιωτικοποιήσεις και τις κυβερνήσεις που τις εξυπηρέτησαν.

Η ιδιωτική εταιρεία, μετεξέλιξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (μετονομάστηκε την 1η Ιουλίου του 2022), είναι κομμάτι του ομίλου FS Italiene, ο οποίος αγόρασε το 2017 την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που βρισκόταν από το 2013 στην πλήρη κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ.

Η συγκέντρωση έχει μετατραπεί σε πορεία και κινείται προς τη Βουλή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Σύνταγμα την Παρασκευή οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ύψος του κόμβου Κηφισίας

ΔΥΠΑ: Έως 12 Μαΐου οι αιτήσεις για τα voucher παιδικών κατασκηνώσεων

Διπλές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα