ΑΘΗΝΑ
22:21
|
02.05.2024
Ο Αμερικανός πρώην στρατιωτικός και μισθοφόρος έκανε ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT για τον βρώμικο ρόλο των ΗΠΑ στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσθηση προκαλεί ρεπορτάζ του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου «Russia Today» με πρωταγωνιστή έναν Αμερικανό πρώην στρατιωτικό και μισθοφόρο που δηλώνει πως υπηρέτησε στο πλευρό του ουκρανικού στρατού συγκεντρώνοντας σκοπίμως ντοκουμέντα και πληροφορίες για τη δράση Ουκρανών και ξένων ακροδεξιών αλλά και του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στα πεδία συγκρούσεων.

Ο Τζον Μακιντάιρ φέρεται πως άλλαξε στρατόπεδο πριν μερικές βδομάδες και κατέφυγε στη Ρωσία παίρνοντας μαζί του χάρτες, ντοκουμέντα, και κάθε άλλο χρήσιμο υλικό που αναδεικνύει το βρώμικο ρόλο της CIA  στην Ουκρανία αλλά και εγκλήματα πολέμου από τις ουκρανικές δυνάμεις και ξένους μισθοφόρους.

Ο δημοσιογράφος του ρωσικού δικτύου, Μουράντ Γκαζντίεφ, που του πήρε την συνέντευξη, τον ρωτά αρχικά γιατί βρίσκεται στη Ρωσία. Ο Μακιντάιρ δηλώνει «κομμουνιστής, αντιφασίστας» προσθέτοντας πως πήγε στην Ουκρανία για να συγκεντρώσει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσε για ο,τιδήποτε χρήσιμο που θα αποκάλυπτε μία από τις πιο σκοτεινές πλευρές του πολέμου από τις γραμμές του ουκρανικού μετώπου.

Ένα από τα πρώτα πράγματα, που υποστήριξε φθάνοντας στην Ουκρανία το Μάρτιο του 2022 ήταν πως ανακάλυψε, πως ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε ελεύθερους σκοπευτές όχι για να προστατεύσει αμάχους αλλά για να χτυπήσει όποιον επιχειρούσε να αποσκιρτήσει, να λιποτακτήσει. Στη συνέχεια ανέφερε ότι για να γίνει πειστικός έπρεπε να κάνει ό,τι οι φασίστες Ουκρανοί, να χαιρετά ναζιστικά όπως ο Χίτλερ. «Δεν περίμενα οι φασίστες να είναι τόσο πολλοί. Όλοι είχαν ναζιστικά ταουτάζ» είπε σε ένα από τα πρώτα σημεία της συνέντευξής του. Στη διάρκεια του ενός χρόνου που έμεινε στο στρατόπεδο των ουκρανικών δυνάμεων, είπε πως έγινε μάρτυρας εγκλημάτων πολέμου όπως ο βομβαρδισμός σχολείων όπου είχαν καταφύγει πρόσφυγες και ιδιαίτερα πρόσφυγες Ρομά.

Οι Ουκρανοί αλλά και ξένοι μισθοφόροι όπως τρία άτομα που γνώρισε από την Πορτογαλία, την Γαλλία και την Αργεντινή «ακρωτηρίαζαν Ρώσους αιχμαλώτους κόβοντας λαιμούς, γεννητικά όργανα και κεφάλια» ανέφερε ο Μακιντάιρ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις βιαιότητες του ουκρανικού στρατού σε βάρος Ρώσων αμάχων της ανατολικής Ουκρανίας λέγοντας πως «απλά πρέπει να σταματήσουν».

Ερωτηθείς σχετικά ο Τζον Μακιντάιρ επιβεβαιώνει στη συνέχεια πως έδωσε όσα στοιχεία και πληροφορίες συγκέντρωσε κατά τον ένα χρόνο της δράσης του στην Ουκρανία στη Ρωσία, εμβαθύνοντας ιδιαίτερα στο βρώμικο ρόλο όχι μόνον των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αλλά και του αμερικανικού στρατού. Οι ΗΠΑ, είπε, ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε μία κυβέρνηση Ναζιστών και είναι ώρα η Αμερική να ξυπνήσει…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα