ΑΘΗΝΑ
21:18
|
06.06.2023
Το ρομπότ ονομάζεται ΙΟΝ και θα αποκαλύπτει, τι σκέφτονται οι Ρουμάνοι σε πραγματικό χρόνο!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας παρουσίασε τον «νέο επίτιμο σύμβουλό του», έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζεται «ΙΟΝ», ο οποίος είναι ο πρώτος σύμβουλος που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και είναι αρμόδιος να αποκρυπτογραφεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναπτύχθηκε από Ρουμάνους ερευνητές, ενώ το κύριο καθήκον του ΙΟΝ θα είναι να σαρώνει τα κοινωνικά δίκτυα, για να ενημερώνει την κυβέρνηση «σε πραγματικό χρόνο για τις προτάσεις και τις επιθυμίες των Ρουμάνων», δήλωσε π πρωθυπουργός Νικολάι Τσιούκα την Τετάρτη και συνέχισε «η κυβέρνηση πρωτοπορεί παγκοσμίως, εγκαινιάζοντας τον πρώτο σύμβουλο που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, τον ΙΟΝ».

«Γεια, μου έδωσες ζωή και ο ρόλος μου τώρα είναι να σε αντιπροσωπεύω, σαν καθρέφτης», είπε η ήρεμη φωνή του ΙΟΝ κατά την έναρξη και συνέχισε λέγοντας «Τι πρέπει να ξέρω για τη Ρουμανία

Ο ΙΟΝ «θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη για να καταγράψει απόψεις της κοινωνίας» χρησιμοποιώντας «δεδομένα διαθέσιμα στο κοινό από τα κοινωνικά δίκτυα», σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο που περιγράφει λεπτομερώς το έργο του. Οι άνθρωποι στη Ρουμανία θα μπορούν επίσης να συνομιλούν με τον ΙΟΝ στον ιστότοπο του έργου.

«Έχω την πεποίθηση, ότι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης δεν πρέπει να είναι μια επιλογή, αλλά μια υποχρέωση για τη λήψη των τεκμηριωμένων αποφάσεων», δήλωσε ο Νικολάι Τσιούκα.

Πηγή: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κουτσούμπας: Δεν είναι πράσινος ο καπιταλισμός

Νίκη της Ν.Δ. βλέπει στις εκλογές ο Μητσοτάκης

Ενδείξεις υπεξαίρεσης χρήματος και απιστίας σε 40 από τις 100 ΜΚΟ

Ανοικτά της Λήμνου βρέθηκε νεκρός Αμερικανός καπετάνιος γιοτ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα