ΑΘΗΝΑ
19:26
|
18.05.2024
«Το όχι πια, η οργή, η αγανάκτηση του λαού μας που έχει ξεχειλίσει» να γίνει πράξη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μαχαίρι να φτάσει μέχρι το κόκκαλο, το «όχι πια» να γίνει πολιτική πράξη, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το σημείο της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη, όπου βρέθηκε σήμερα. 

«Δεν πρόκειται για δυστύχημα ή ατύχημα, πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, για το οποίο είχαν προειδοποιήσει εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, το ΚΚΕ στη Βουλή, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και άλλοι αγωνιστές.

Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν θα επιτρέψει να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα και υπογράμμισε ότι πρέπει να αποδοθούν οι κυβερνητικές, κρατικές, ατομικές ευθύνες, όπως και οι ευθύνες της ιδιωτικής εταιρείας και οι ατομικές ευθύνες που υπάρχουν. «Δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν» οι ευθύνες, τόνισε δεσμευόμενος ότι το ΚΚΕ θα φροντίσει γι’ αυτό.

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε επίσης λόγο για συστήματα ασφαλείας που δεν λειτουργούν, την ώρα που η επιστήμη και η τεχνολογία τα προσφέρει στον 21ο αιώνα, για έλλειψη εκπαιδευμένου και πιστοποιημένου προσωπικού με σωστές εργασιακές σχέσεις, και για έλλειψη ελέγχων και συντήρησης των σιδηροδρομικών γραμμών και των σηματοδοτήσεων

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «όσο υπάρχει η περιβόητη απελευθέρωση της αγοράς, οι ιδιωτικοποιήσεις, η κατάτμηση του ΟΣΕ και το ξεπούλημα σε ιδιωτική εταιρεία στο οποίο  προχώρησαν όλες οι κυβερνήσεις και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια», θα μετράμε συνεχώς θύματα.

«Το όχι πια, η οργή, η αγανάκτηση του λαού μας που έχει ξεχειλίσει θα πρέπει να εκφραστεί και με πολιτικές επιλογές και με οργανωμένο αγώνα και πάλη», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, διεκδικώντας τα αυτονόητα, δηλαδή «την ανάπτυξη και την προστασία της ζωής και της ευημερίας του ελληνικού λαού και όχι τα κέρδη των λίγων εταιρειών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα