ΑΘΗΝΑ
07:13
|
02.05.2024
Σήμερα το απόγευμα στις 18.00. Ο κόσμος απαιτεί να μη συγκαλυφθεί το «έγκλημα» των Τεμπών και οι ευθύνες της εταιρείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα διαμαρτυρία είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα στις 18.00 έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Συγγρού & Πετμεζά), η είναι υπεύθυνη για το σύνολο των σιδηροδρομικών δρομολογίων στη χώρα και για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Οι διαδηλωτές ζητούν να μην υπάρξει συγκάλυψη του «εγκλήματος» στα Τέμπη ενώ θεωρούν την ιδιωτικοποίηση του ελληνικού σιδηροδρόμου του 2017 και τη διαχρονική απαξίωσή του από τις κυβερνήσεις τις δύο βασικές αιτίες της χθεσινής σιδηροδρομικής τραγωδίας. Επίσης, ζητούν την επανακρατικοποίηση των τρένων στην Ελλάδα.

Η κινητοποίηση οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Τα ξημερώματα έγινε εξόρμηση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου μέλη του Κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ν. Βιομηχανίας, μοίρασαν στους εργαζόμενους την ανακοίνωση του Συνδικάτου για το πολύνεκρο δυστύχημα από την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ είναι προς όλα συνδικάτα καθώς, όπως υπογραμμίζει, η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη δεν είναι ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα, αλλά «προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα».

Σε μαζική συμμετοχή καλεί επίσης η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και στην Πάτρα έξω απ’ το σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ στην Αγίου Νικολάου  στις 19.30 στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στη χθεσινή διαδήλωση έξω από τα γραφεία της Hellenic Train τα ΜΑΤ «περιποιήθηκαν» τους διαδηλωτές με δακρυγόνα και ξύλο.

Στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης ο κόσμος άφηνε λουλούδια δίπλα σε παραταγμένα ΜΑΤ.

Το BBC σήμερα αναφέρεται με άρθρο του στην οργή που φουντώνει για τις ευθύνες του κράτους και της εταιρείας απέναντι στους εκατοντάδες επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες συλλήψεις και χημικά στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα