ΑΘΗΝΑ
23:13
|
23.04.2024
Για «τρομοκρατική επίθεση» κάνει λόγο το Κρεμλίνο – Ένας νεκρός και ένα 10χρονο παιδί τραυματισμένο λέει ο κυβερνήτης της περιοχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως «τρομοκρατική επίθεση» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, την εισβολή σήμερα το πρωί Ουκρανών σαμποτέρ που διείσδυσαν σε έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην παραμεθόρια περιοχή της περιφέρειας Μπριάνσκ.

«Πρόκειται για επίθεση τρομοκρατών. Επί του παρόντος βρίσκονται σε εξέλιξη μέτρα για την εξάλειψή τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα μέτρα που θα μπορούσε να λάβει η Μόσχα στη διεθνή σκηνή μετά από αυτήν την επίθεση, ο Πεσκόφ τόνισε: «Στη διεθνή σκηνή, εφιστούμε και συνεχίζουμε να εφιστούμε την προσοχή του παγκόσμιου κοινού στις τρομοκρατικές επιθέσεις που δεχόμαστε από την ουκρανική πλευρά».

Από την πλευρά της η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την εξάλειψη των εισβολέων στα σύνορα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, που επικαλείται το πρακτορείο

Σύμφωνα με πηγές, ο κυβερνήτης του Μπριάνσκ Αλεξάντερ Μπογκομάζ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της ομάδας δολιοφθοράς, οι Ουκρανοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν πολίτη, ενώ τραυματίστηκε και ένα δεκάχρονο παιδί.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ομάδες Ουκρανών σαμποτέρ εισήλθαν σε δύο χωριά της περιοχής και κράτησαν όμηρους κατοίκους.

Νωρίτερα, αυτή τη βδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ζήτησε από την FSB να εντείνει την επιφυλακή της ενάντια στην κατασκοπεία και τις τρομοκρατικές απειλές που προέρχονται από την Ουκρανία και τη Δύση.

«Το καθήκον σας είναι να βάλετε φραγμό φράγμα στον δρόμο των ομάδων δολιοφθοράς και να σταματήσετε τις προσπάθειες παράνομης μεταφοράς όπλων και πυρομαχικών στη Ρωσία», είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του την Τρίτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα