ΑΘΗΝΑ
19:37
|
02.05.2024
Μόνο μέσω DNA η αναγνώριση, σύμφωνα με το πρωτόκολλο μαζικών καταστροφών που διαχειρίζεται η ΕΛ.ΑΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διευκρινίσεις για τη διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έδωσε σήμερα το πρωί, μιλώντας στην ΕΡΤ, η ιατροδικαστής Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή.

Όπως ανέφερε η διαδικασία που ακολουθείται είναι σύμφωνη με το πρωτόκολλο μαζικών καταστροφών και τη γενική εποπτεία για τη διαδικασία ταυτοποίησης που γίνεται αποκλειστικά μέσω εξέτασης DNA, έχει το αρμόδιο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας έλαβε βοήθεια για το τραγικό έργο της από τις αντίστοιχες υπηρεσίες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Λαμίας.

Οι σοροί θεωρούνται προς το παρόν αγνώστων στοιχείων, διευκρίνισε η ιατροδικαστής, μέχρι να υπάρξει ταυτοποίηση μέσω DNA. «Μόνο μια οικογένεια αναγνώρισε το παιδί της χθες, Τετάρτη, και σταματήσαμε κατόπιν παρέμβασης της αστυνομίας», πρόσθεσε.

Επικαλούμενη πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, η κ. Λεονταρή ανέφερε ότι η διαδικασία ταυτοποίησης μέσω DNA αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι ή αργά το απόγευμα, ώστε στη συνέχεια η υπηρεσία της να εκδώσει τα πιστοποιητικά θανάτου και να αποδοθούν οι σοροί στους συγγενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερες από 50 οικογένειες έχουν δώσει DNA και έχουν δηλώσει απώλεια οικείου προσώπου, ενώ αναμένεται και σήμερα να φτάσουν σοροί στα νοσοκομεία της Λάρισας.

Η επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας ανέφερε, τέλος ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 43 κάνοντας λόγο για περισσότερους από 10 αγνοούμενους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή το φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Βούλα: Μια νεκρή και ένας τραυματίας από παράσυρση με μηχανή

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μ. Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα