ΑΘΗΝΑ
00:38
|
03.05.2024
Η νέα νομοθεσία του Τενεσί απαγορεύει τις εκδηλώσεις με drag queens για μικρά παιδιά, ενώ βάζει βέτο και στην ιατρική περίθαλψη για τρανς νέους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κυβερνήτης του Τενεσί υπέγραψε νόμους που απαγορεύουν τις παραστάσεις drag queens μπροστά σε παιδιά και περιορίζουν την ιατρική περίθαλψη σε τρανς νέους. Ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων και LGBT δεσμεύτηκαν να κάνουν μήνυση για να σταματήσει η εφαρμογή του μέτρου που αποκόπτει την ιατρική περίθαλψη από την 1η Ιουλίου 2023.

Εν τω μεταξύ, οι παραβάτες του νέου νόμου για τις παραστάσεις με drag queens θα αντιμετωπίζουν σχεδόν ένα χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο έως και 2.500 δολάρια (2.3600 ευρώ). Ο κυβερνήτης Μπιλ Λι θέσπισε τους νόμους ενόσω τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με μια παλιά φωτογραφία του προφανώς με γυναικεία ρούχα. Ο κυβερνήτης Λι, ένας Ρεπουμπλικανός, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι είναι υποκριτικός υπογράφοντας το νόμο.

Αντιμετώπισε ερωτήσεις σχετικά με μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε το Σαββατοκύριακο στο Reddit με την ένδειξη «Ο Κυβερνήτης του Τενεσί, Μπιλ Λι ντυμένος drag» , υποτίθεται από μια φωτογραφία σχολικής επετηρίδας του 1977. Το άτομο στην εικόνα φαίνεται να φοράει στολή μαζορέτας, περούκα με σγουρά μαλλιά και ένα μαργαριταρένιο κολιέ.

Ο κ. Λι ρωτήθηκε για τη φωτογραφία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Τι γελοία, γελοία ερώτηση είναι αυτή», απάντησε, χωρίς να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την αυθεντικότητα της εικόνας.

«Συγχέουμε κάτι τέτοιο με σεξουαλική ψυχαγωγία μπροστά στα παιδιά, το οποίο είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα».

Όταν τεθεί σε ισχύ τον επόμενο μήνα, ο νόμος για το drag θα απαγορεύσει τις παραστάσεις ως «βλαβερές για ανηλίκους» από «χορευτές go-go, εξωτικούς χορευτές, στρίπερ, άντρες ή γυναίκες μιμητές» σε δημόσιους χώρους ή χώρους όπου θα μπορούσαν να τις δουν παιδιά.

Αυτό το καταστατικό είναι το πρώτο του είδους του που θεσπίστηκε στις ΗΠΑ μετά από μια πρόσφατη αναταραχή παρόμοιων νόμων που προτάθηκαν σε πολιτείες που διοικούνται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Το γραφείο του εξέδωσε αργότερα μια δήλωση: «Το νομοσχέδιο προστατεύει συγκεκριμένα τα παιδιά από την άσεμνη, σεξουαλική ψυχαγωγία και κάθε προσπάθεια να μπερδευτεί αυτό το σοβαρό ζήτημα με τις ελαφριές σχολικές παραδόσεις είναι ανέντιμο και ασέβεια προς τις οικογένειες του Τενεσί».

Το τι ακριβώς θα απαγορεύει ο νόμος είναι ακόμα ασαφές.

Ένας από τους χορηγούς του, ο νομοθέτης της πολιτείας Κρις Τοντ, αποκαλούσε προηγουμένως τα drag show «παιδική κακοποίηση», ανεξάρτητα από το τι περιέχουν, σύμφωνα με την εφημερίδα Tennessean. Αλλά άλλοι Ρεπουμπλικάνοι λένε ότι ο νόμος δεν θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα drag show που είναι νόμιμα σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους του Τενεσί.

Οι πολέμιοι του νόμου, συμπεριλαμβανομένων των Δημοκρατικών του νομοθετικού σώματος της πολιτείας, υποστηρίζουν ότι αυτή η νέα νομοθεσία είναι περιττή επειδή λένε ότι οι σεξουαλικές παραστάσεις μπροστά σε παιδιά είναι ήδη παράνομες σύμφωνα με τη νομοθεσία του Τενεσί.

Νομοσχέδια για τον περιορισμό των drag show έχουν εισαχθεί τους τελευταίους μήνες σε τουλάχιστον 14 διαφορετικές πολιτείες, σύμφωνα με την Pen America, μια οργάνωση για την ελευθερία του λόγου.

Οι παραστάσεις με drag σε βιβλιοθήκες, που συνήθως περιλαμβάνουν την ανάγνωση βιβλίων με παραμύθια σε παιδιά, έχουν γίνει στόχος διαμαρτυριών από θρησκευτικές οργανώσεις, ομάδες γονέων, δεξιούς ακτιβιστές και εξτρεμιστές, συμπεριλαμβανομένων των Proud Boys.

Όσοι είναι αντίθετοι με αυτή την άποψη υποστηρίζουν ότι τέτοιες παραστάσεις στοχεύουν να σεξουαλοποιήσουν μικρά παιδιά. Από την πλευρά τους, οι καλλιτέχνες και οι LGBT ομάδες λένε ότι οι εκδηλώσεις είναι κατάλληλες για την ηλικία και εκπαιδεύουν τα παιδιά να είναι διαφορετικά.

Ομάδες LGBT δηλώνουν ότι ανησυχούν για την πιθανή ανατριχιαστική επίδραση του νόμου. Ο Κρις Σάντερς, του Tennessee Equality Project, λέει ότι οι διοργανωτές του drag show στην πολιτεία εξετάζουν το ενδεχόμενο να ακυρώσουν ή να καθυστερήσουν τις παραστάσεις μέχρι να υπάρξει σαφήνεια γύρω από τη νομοθεσία.

Από την πλευρά του, ο νόμος που περιορίζει την ιατρική περίθαλψη για τρανς νέους απαγορεύει στους γιατρούς να παρέχουν ορμόνες ή χειρουργική θεραπεία για ανηλίκους, με μερικές περιορισμένες εξαιρέσεις. Τα παιδιά και οι έφηβοι κάτω των 18 ετών που λαμβάνουν ήδη τέτοια θεραπεία μπορούν να συνεχίσουν να τη λαμβάνουν μέχρι τον Απρίλιο του 2024. Οι γιατροί που παραβιάζουν το νόμο μπορεί να τιμωρηθούν με πρόστιμο έως και 25.000 δολαρίων.

Η επιβολή παρόμοιων νόμων σε άλλες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Αλαμπάμα και του Αρκάνσας, έχει διακοπεί λόγω μηνύσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα