ΑΘΗΝΑ
23:17
|
02.05.2024
«Μέσι σε περιμένουμε», ο δήμαρχος «είναι διακινητής και δεν θα φροντίσει για εσένα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, σχολίασε χθες την επίθεση σε σούπερ μάρκετ ιδιοκτησίας της οικογένειας της συζύγου του ποδοσφαιριστή Λεονέλ Μέσι και αναγνώρισε ότι η βία που σχετίζεται με συμμορίες αποτελεί σοβαρό πρόβλημα σε ορισμένες αστικές περιοχές.

«Κάνουμε πολλά, αλλά προφανώς θα πρέπει να γίνει κάτι περισσότερο», είπε ο Φερνάντες, προσθέτοντας ότι η βία και το οργανωμένο έγκλημα είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα στο Ροσάριο, την γενέτειρα του διάσημου ποδοσφαιριστή.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, άγνωστοι έριξαν 14 σφαίρες στις πόρτες σούπερ μάρκετ που ανήκει στην οικογένεια της Αντονέλα Ροκούζο, συζύγου του Μέσι.

Messi and his wife Antonela Roccuzzo pose upon arrival to attend the Best FIFA Football Awards 2022 ceremony in Paris on February 27.

Εκτός από τους πυροβολισμούς στις πόρτες, οι δράστες άφησαν ένα μήνυμα απευθυνόμενο στον αρχηγό της εθνικής Αργεντινής: «Μέσι σε περιμένουμε», έγραψαν, προσθέτοντας ότι ο δήμαρχος του Ροσάριο, «ο Τζάβκιν, είναι διακινητής ναρκωτικών και δεν θα φροντίσει για εσένα».

Βρισκόμενο στην επαρχία Σάντα Φε, το Ροσάριο είναι μια από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τη βία και την αίσθηση ανασφάλειας που προκλήθηκε από συμμορίες ναρκωτικών, οι οποίες άρχισαν να διαμορφώνονται στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Αυτό συνέβη «όταν η διεθνής κοινότητα θέσπισε περιορισμούς στην εισαγωγή και την εμπορευματοποίηση πρόδρομων χημικών ουσιών σε χώρες παραγωγής φύλλων κόκας όπως η Κολομβία, το Περού και η Βολιβία», δήλωσε ο Πάμπλο Μπαϊσότι, Βραζιλιάνος ερευνητής για την ασφάλεια.

«Περίπου το 60% των ανθρωποκτονιών που καταγράφηκαν το 2021 στο Ροσάριο συνδέονται με την ανάπτυξη της παράνομης οικονομίας ή τη λειτουργία εγκληματικών οργανώσεων», πρόσθεσε σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Small Wars Journal.

Την Τετάρτη, ο Αργεντινός Πρόεδρος επέκρινε σκληρά την Κάτω Βουλή επειδή δεν ενέκρινε την πρότασή του για τη δικαστική μεταρρύθμιση, η οποία θα καθιστούσε βιώσιμες τη διεκπεραίωση των διαδικασιών και την απονομή της δικαιοσύνης.

Η Σάντα Φε πάσχει από «την έλλειψη δικαστηρίων που εμποδίζουν την ταχεία δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο έχει επεκταθεί στην επικράτειά της», είπε ο Φερνάντες στο κοινοβούλιο.

(Πηγή: TeleSUR)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα