ΑΘΗΝΑ
04:44
|
12.05.2024
Τριήμερο πένθος κήρυξε ο Νίκος Χριστοδουλίδης - Δημοσία δαπάνη η κηδεία των δύο Κυπρίων που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τριήμερο πένθος κηρύχτηκε και στην Κύπρο, καθώς μεταξύ των θυμάτων της πολύνεκρης σύγκρουσης που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, συμπεριλαμβάνονται και δύο Κύπριο φοιτητές, όπως ανακοινώθηκε επίσημα μετά την ταυτοποίηση των σορών τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας «Με βαθιά οδύνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός της ταυτοποίησης των σορών των δύο Κυπρίων φοιτητών, Κυπριανού Παπαϊωάννου και Αναστασίας Αδαμίδου που επέβαιναν της μοιραίας αμαξοστοιχίας στην Ελλάδα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο Κυπρίων φοιτητών, όπως και όλων των θυμάτων, και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας.

Η 24 χρονη Αναστασία Αδαμίδου που είχε πάρει το πτυχίο της στην οδοντιατρική και βρισκόταν σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο ΑΠΘ, επέστρεφε επίσης στην Θεσσαλονίκη μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Ο 23χρονος Κυπριανός Παπαϊωάννου, από το Αυγόρου της Αμμοχώστου, φοιτητής στο ΑΠΘ επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη με τη μοιραία αμαξοστοιχία, μετά από διακοπές που έκανε με την αρραβωνιαστικιά του.

Όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με οδηγίες του κ. Χριστοδουλίδη, το κόστος μεταφοράς των σορών των δύο νεαρών φοιτητών, αλλά και της επιστροφής των μελών των οικογενειών τους στην Κύπρο θα καλυφθεί από το κράτος, ενώ η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών θα γίνει δημοσία δαπάνη.

Ο Πρόεδρος Ν. Χριστοδουλίδης κηρύσσει εξάλλου τριήμερο πένθος μέχρι τη μέρα της κηδείας, ενώ έδωσε οδηγίες όπως όλα τα μέλη της κυβέρνησης απόσχουν από οποιεσδήποτε δημόσιες εκδηλώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπηρεσία του ΟΗΕ αναφέρει ότι 150.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα

Ελεύθερος ο πρώην παραστρατιωτικός ηγέτης της Κολομβίας Σαλβατόρε Μανκούσο

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

Μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση αλληλεγγύης ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα