ΑΘΗΝΑ
11:11
|
20.04.2024
Η αστυνομία δε δίστασε να κάνει χρήση χημικών ακόμη και στη σιωπηλή κινητοποίηση διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλήθος χιλιάδων πολιτών συμμετείχαν και απόψε σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και τις ευθύνες της εταιρίας, των αρμόδιων αρχών και των διαδοχικών κυβερνήσεων που οδήγησαν στην κατάντια του αλλοτινού ΟΣΕ, της πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την νυν (υπό ιταλική ιδιοκτησία) εταιρίας Hellenic Train.

Ωστόσο, την αποψινή ειρηνική σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα χτύπησαν και αυτή τη φορά δυνάμεις των ΜΑΤ ρίχνοντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, λίγο μετά τις 20.30. Εκείνη την ώρα κουκουλοφόροι έριξαν φωτοβολίδες και πέτρες κοντά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, δίνοντας την αφορμή στην αστυνομία να κάνει χρήση χημικών για να τους απομακρύνει.

Λίγη ώρα μετά, δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν χημικά και σε ορισμένα μπλοκ διαδηλωτών που παρέμεναν στη λεωφόρο Αμαλίας.

Την σιωπηλή κινητοποίηση διοργάνωσε η συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για Όλους» στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων στα Τέμπη. Σε ανακοίνωσή της είχε αναφέρει:

«Βιώνουμε μια ανείπωτη τραγωδία, πενθούμε τον άδικο χαμό δεκάδων κυρίως νέων ανθρώπων, ζητάμε να μάθουμε την αλήθεια. Συμμετέχουμε στη σιωπηρή διαμαρτυρία στις 3 Μαρτίου 2023, στο Σύνταγμα στις 19:00».

Ένταση και χρήση χημικών κατά διαδηλωτών σημειώθηκε απόψε σε ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το εγκληματικό δυστύχημα στα Τέμπη και στη Θεσσαλονίκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα