ΑΘΗΝΑ
12:33
|
25.04.2024
«Όλες οι ενέργειες των ΗΠΑ σήμερα αποσκοπούν στο να καταστήσουν την Ευρώπη υποτελή στην Ουάσιγκτον παίκτη», τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ από την Ινδία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του «δεν θα επιτρέψει ξανά τη Δύση να ανατινάξει αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου» και πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να βασίζεται πλέον στη Δύση ως ενεργειακό εταίρο της.

Η Μόσχα καταγγέλλει ότι δυτικές χώρες ευθύνονται για τις εκρήξεις που προκάλεσαν ζημιές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 τον Σεπτέμβριο και έχει ζητήσει να διεξαχθεί διεθνής έρευνα για το περιστατικό.

Ο Λαβρόφ έκανε τις δηλώσεις αυτές από ένα διεθνές συνέδριο πολιτικής επιστήμης στο οποίο παρέστη, στην Ινδία, μία ημέρα μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της G20 η οποία πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί και κατά τη διάρκεια της οποίας επέμεινε στην ανάγκη διεξαγωγής μιας αμερόληπτης έρευνας για τις επιθέσεις στους αγωγούς Nord Stram, με τη συμμετοχή και της Ρωσίας.

«Ο πόλεμος που προσπαθούμε να σταματήσουμε και που ξεκίνησε από τη Δύση εναντίον μας χρησιμοποιώντας τους Ουκρανούς, φυσικά, έχει επηρεάσει τη ρωσική πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής πολιτικής… Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι δεν θα βασιζόμαστε πλέον σε κανέναν εταίρο από τη Δύση Δεν θα τους αφήνουμε να ανατινάξουν ξανά αγωγούς φυσικού αερίου», τόνισε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ υπενθύμισε ότι όταν η Ρωσία ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream, «το αίτημα απορρίφθηκε αμέσως». «Οι Αμερικανοί το αποκάλεσαν “ανοησία” και όταν ο Σέιμουρ Χερς δημοσίευσε τα ευρήματά του, είδατε την αντίδραση των Ευρωπαίων και των Αμερικανών», πρόσθεσε.

Σημείωσε, τέλος,  ότι όλες οι ενέργειες των ΗΠΑ σήμερα αποσκοπούν στο να καταστήσουν την Ευρώπη «υποτελή στην Ουάσιγκτον παίκτη», τονίζοντας ότι «η Γερμανία ταπεινώθηκε σωματικά, ηθικά και με οποιαδήποτε άλλη έννοια».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι ο Γερμανός πρέσβης στη Ρωσία αποφεύγει να απαντήσει δημοσίως στα ερωτήματα της Μόσχας, σχετικά με τις δολιοφθορές στους αγωγούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα